Moskva se oglasila o imenovanju novog britanskog premijera: "Ne daje nadu u poboljšanje odnosa"

 
  • 3

Peskov je rekao da je "Rusija i dalje otvorena i spremna da i da najsloženija pitanja rešava putem pregovora, ali ne na štetu sopstvenih interesa"

Portparol ruskog predsednika Dimitrij Peskov izjavio je danas da izbor Rišija Sunaka za novog premijera "ne daje razloga za nadu u pozitivan razvoj odnosa" između Velike Britanije i Rusije, prenosi Rojters.

- Ne, u ovom trenutku ne vidimo ni pretpostavke, ni osnove, ni nadu u to da će u našim odnosima biti bilo kakvih promena nabolje u bliskoj budućnosti - rekao je Peskov.

Dodao je da je "Rusija i dalje otvorena i spremna da i da najsloženija pitanja rešava putem pregovora, ali ne na štetu sopstvenih interesa", prenosi agencija RIA Novosti.

Riši Sunak je zvanično postao peti premijer Velike Britanije u poslednjih šest godina, posle današnjeg sastanka sa kraljem Čarlsom III u Bakingemskoj palati, prenosi CNN.

Kao novi lider Konzervativne stranke, Sunak (42) je otišao u Bakingemsku palatu na prvu audijenciju kod kralja Čarsa Trećeg, gde je formalno zamoljen da formira vladu.

(Telegraf.rs)

Video: Šta sve morate reći anesteziologu pre operacije i zašto je njihova uloga jedna od najavažnijih

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    25. oktobar 2022 | 16:55

    ONI SU IPAK SAMO MALI AMERI KOJI MORAJU DA SLUSAJU AMERE !!!!! NAROD KOJI NOSI NA DUSI 100.000.000 LJUDI POBIJENIH SIROM SVETA!! RUSOFOBIJA JE TESKA KOD NJIH !!!

  • srecko

    25. oktobar 2022 | 17:20

    Mozda ce ovaj biti malo drugaciji zato sto nije britanac i ako zna imalo istoriju sta su britanci radili u Indiji bice drugacije

  • ŽAK

    25. oktobar 2022 | 21:00

    Ovaj Indijac treba da zna i sjeti se šta su mu Britanci radili,ne njemu, ali jesu njegovom Narodu tokom kolonije Engleske u Indiji!!! No pošto je sad Premijer ne tiče mu se to ništa.Fotelja i novac su mu miliji od strahota što su Britanci radili širom Indije!!Ako on zaboravlja to.Istorija neće nikada!! I lijepo bi mu i dobro bilo da pokuša da normalizuje odnose sa Rusijom ili bar pokuša!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA