"Dali smo satanistima šansu da se dozovu pameti. Sad mi diktiramo uslove": Šta je sve Putin danas rekao

 
  • 69

U svom govoru Putin je najavio dalju eskalaciju sukoba, nazivajući ukrajinske zvaničnike "satanistima" koji su "ignorisali upozorenja Rusije"

Vladimir Putin uveo je ratno stanje u četiri ukrajinske teritorije koje je anektirao nakon što su ruski zvaničnici upozorili na ukrajinski napad na ključni grad na jugu zemlje - Herson.

- Radimo na tome da rešimo veoma kompleksne, obimne zadatke, kako bismo osigurali budućnost za Rusiju, sigurnu budućnost za naš narod - rekao je Putin članovima Saveta za nacionalnu bezbednost.

Dekret, koji je objavljen na sajtu Kremlja, daje veće moći liderima Luganska, Donjecka, Zaprožja i Hersona, koje je postavila Rusija.

Dekret stavlja Rusiju i na jaču "ekonomsku ratnu stopu". Putin je naredio "ekonomsku mobilizaciju“ u osam pokrajina koje se graniče sa Ukrajinom, uključujući Krim, koji je Rusija anektirala 2014.

Putin je rekao da daje dodatna ovlašćenja liderima svih ruskih provincija da održavaju javni red i povećavaju proizvodnju u znak podrške ratu Moskve, koji ulazi u osmi mesec. Zakon takođe ograničava slobodu kretanja u i iz osam ruskih provincija koje se graniče sa Ukrajinom.

U svom govoru Putin je najavio dalju eskalaciju sukoba, nazivajući ukrajinske zvaničnike "satanistima" koji su "ignorisali upozorenja Rusije".

- Rusija je više puta dala šansu komandi satanista da se dozovu pameti. Ali nas nisu čuli, ili su nas ignorisali. Sada će sve biti drugačije, mi ćemo sad diktirati uslove - rekao je Putin.

Nedugo nakon Putinove izjave, njegov portparol Dmitrij Peskov, rekao je da Rusija ne planira da zatvara svoje granice.

Video: Putin: Sledi jak odgovor na ukrajinsku terorističku akciju

(Telegraf.rs)

Video: Godišnjica rođenja Nadežde Petrović obeležena putem specijalne projekcije na Kuli Beograd

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boža zemunac

    19. oktobar 2022 | 15:41

    BRAVO ZA PUTINA. ŽIV BIO I BOG TE ČUVAO NA MNOGAJA LJETA. ŽIVELA RUSIJA. ŽIVELA SRBIJA.

  • ZB

    19. oktobar 2022 | 15:45

    Живера братска Русија! Живео Путин ! Живела СЛОБОДНА СРБИЈА! 🇷🇸󾓬

  • T.M.

    19. oktobar 2022 | 15:50

    Ajmo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA