Najmanje osam osoba povređeno u požaru u Iranu: Vatra zahvatila zloglasni zatvor

 
 ≫ 
  • 0

Iranski bezbednosni zvaničnik koji nije imenovan rekao je da su nemiri koji su doveli do požara u zatvoru Evin završeni i da vatrogasci gase požar

Najmanje osam osoba je povređeno u požaru u iranskom zatvoru Evin, izvestila je iranska državna novinska agencija IRNA.

Na internetu su se večeras pojavili video snimci iz Irana na kojima se vidi dim koji se uzdiže iz zatvora Evin u Teheranu u kojem se nalaze politički zatvorenici, dok su ođekivali pucnji, preneo je Bi-bi-si.

Iranski bezbednosni zvaničnik koji nije imenovan rekao je da su nemiri koji su doveli do požara u zatvoru Evin završeni i da vatrogasci gase požar, navodi IRNA.

Zvaničnik je rekao da su se nemiri dogodili u delu zatvora u kojem se nalaze "nasilnici".

- Mogli su da se čuju pucnji iz zatvora Evin i mogao je da se vidi dim - navedeno je na jednoj internet stranici iranskih aktivista na kojoj su takođe podeljeni video snimci na kojima se vide specijalne snage na motorima kako voze prema zatvoru.

Jedan od očevidaca je rekao da su se porodice zatvorenika okupile ispred glavnog ulaza u zatvor Evin, kao i da su mogli da se vide vatra i dim.

(Telegraf.rs)

Video: Stop rasizmu! U Beogradu održana šetnja sa porukom u znak sećanja na ubistvo Roma Dušana Jovanovića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA