≫ 

Progovorila žena koja je spasla silovanu robinju: Imala je ogrlicu za pse oko vrata, molila je za pomoć

Detalji užasne priče o otmici, zatočeništvu i silovanju mlade žene u Misuriju, komšije su joj pomogle nakon što su čule vrištanje

  • 0
Nasilje nad decom tuca silovanje porodično nasilje Foto: Shutterstock

Komšije iz Misurija, koje su prošle nedelje otvorili svoja vrata nakon što su čuli vrištanje, videli su na ulici ženu sa metalnom ogrlicom i katancem oko vrata, a onda su saznali za strašnu priču o bekstvu.

Žena, koja je rekla da je držana kao rob i seksualno zlostavljana nedeljama u podrumu obližnje kuće, bila je očajna, tražila je pomoć i strahovala je za svoj život, rekli su oni.

Lisa Džonson (41), koja ceo svoj život živi u Ikselsir Springsu u Misuriju, rekla je da se spremala za posao oko 7:35 sati u petak, 7. oktobra, kada je čula tiho "pomozi mi" ispred svojih ulaznih vrata, koja su bila otvorena.

Lisa je rekla da je pričala sa mladom ženom, koja joj je rekla da je bila držana protiv svoje volje.

- Gledala je pravo u mene i rekla "upomoć" - rekla je Lisa u svom domu u sredu. Kada je rekla žrtvi da će pozvati policiju, žena ju je molila da to ne čini.

- Molim te, ne zovi ih. Ako pozoveš policiju, ubiće nas obe - rekla je Džonson, ali je ipak pozvala nadležne.

Nakon što je pozvala policiju, žena je već otišla.

Timoti Haslet (39) je uhapšen u petak i optužen za silovanje, kidnapovanje, prema pisanju medija.

Zvaničnici nisu otkrili da li je postojala neka veza između žene i uhapšenog.

Džonson i druge komšije rekle su da im je žena ispričala o prijateljici koja nije preživela. Policija za sada nije potvrdila da li su i drugi ljudi bili zarobljeni.

- To se istražuje. Sve što je žrtva rekla da joj se dogodilo, čini se da je istina. Zato ćemo ono što govori shvatiti ozbiljno - rekla je Sara Bojd iz kancelarije šerifa.

"Vrištanje u pomoć"

Siara Tarp (38), komšinica uhapšenog, rekla je da je njena baka razgovarala sa ženom. Tarp je ispričala kako je njena baka čula "ženu kako vrišti u pomoć" oko 7:45 u petak ujutru, dok je čuvala njenog sina.

- Došla je i kucala na vrata, baka je otvorila i videla mladu Afroamerikanku, nije imala puno toga na sebi. Moja baka je rekla da je imala metalnu ogrlicu za pse oko vrata - rekla je Tarp.

Devojka je rekla baki da mora da joj pomogne, da je silovana i da je držana kao rob. Plašila se da će je ubiti.

Tarp je rekla da ju je baka uvela u kuću, da je izgledala slabo i gladno i da joj je dala ćebe. Nahranila ju je, dala joj vodu i sa njom sačekala do dolaska policije.

Tarp je rekla kako je devojka rekla njenoj baki da je "ubio njene prijatelje".

Žena je rekla policiji da je držana kao rob od septembra i da je uspela da pobegne kada je Haslet sa sinom izašao iz kuće.

- Rekla je da je iskoristila priliku i samo pobegla - rekla je Tarp.

Tarp je rekla da je malo razgovorala sa Hasletom, da je njegova kuća izgledala kao da niko ne živi u njoj.

Policija je u petak pronašla ženu koja je nosila metalnu ogrlicu sa katancem i donji veš od lateksa i imala je lepljivu traku oko usta, saopšteno je u izjavi o mogućem uzroku dostavljenoj u petak.

Žena je rekla policiji da ju je Haslet pokupio početkom septembra i držao u maloj prostoriji u svom podrumu, držeći joj ručne zglobove i gležnjeve lisicama, navodi policija u dokumentu. Žena je rekla da je više puta silovana i bičevana dok je držana kao talac, saopštila je policija, dodajući da je žena imala povrede na leđima.

Video: Pedofil pokušao da siluje devojčicu usred bela dana: Dete uspelo da se odbrani od napadača

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA