Više od 400 tela pronađeno u masovnoj grobnici u Izjumu, glavni istražitelj zaprepašten: "Ovo je užas"

 
 ≫ 
  • 16

Serhij Bolvinov, glavni policijski istražitelj za regiju Harkov, rekao je da će sva tela biti ekshumirana i prevezena na forenzičko ispitivanje u sklopu velikih policijskih napora u vezi sa ovim otkrićem

Masovna grobnica sa oko 440 grobova otkrivena je u ukrajinskom gradu Izjumu nakon što je oslobođen od kontrole ruskih snaga, rekao je visoki ukrajinski policijac za Sky News.

Serhij Bolvinov, glavni policijski istražitelj za regiju Harkov, rekao je da će sva tela biti ekshumirana i prevezena na forenzičko ispitivanje u sklopu velikih policijskih napora u vezi sa ovim otkrićem, zajedno sa tužiocima i drugim istražiteljima, kako bi prikupili dokaze o navodnim ruskim ratnim zločinima.

Kazao je da su tela pojedinačno pokopana na improvizovanom mestu.

Policijski službenici takođe znaju za niz drugih grobnih mesta otkako su počeli da istražuju ​​kakvi su zločini počinjeni u delovima regije Harkov, koji su mesecima bili pod ruskom okupacijom, ali su sada ponovo u ukrajinskim rukama, rekao je Bolvinov.

Streljanje, artiljerijska vatra, vazdušni udari...

- Mogu reći da je to jedan od najvećih pokopa u jednom oslobođenom gradu, koji sadrži više od 440 grobova. Oko 440 tela je pokopano na jednom mestu - rekao je glavni istražitelj, govoreći o lokalitetu u Izjumu.

Upitan može li reći kako su stradale žrtve, odgovorio je: "Znamo da su neki ubijeni (streljani), neki su poginuli u  artiljerijskoj vatri, od takozvanih trauma od eksplozije mine. Neki su poginuli u vazdušnim napadima. Takođe imamo informacije da dosta tela još nije identifikovano, tako da će se uzroci smrti utvrditi tokom uviđaja - odgovorio je na pitanje može li reći kako su stradale žrtve.

Bolvinov je opisao i kako je otkriće nalazišta uticalo na njega.

- Za mene je to bilo posebno šokantno i užasno, ovo je zločin protiv čovečnosti. Ovako ne bi trebalo da bude u civilizovanom svetu 2022. godine... Ovo je tako užasna priča i neprijatna iz bilo kojeg ugla. Uveren sam da će zlo definitivno biti kažnjeno.

Video: Rupe na krovovima, okolo dim: Satelitski snimci otkrivaju kako izgleda nuklearna elektrana Zaporožje

(Telegraf.rs)

Video: Pravilna ishrana je osnova zdravlja: U kojim količinama možete koristiti šećer, a da se ne ugojite

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oki

    16. septembar 2022 | 08:53

    Ide kreće zapadna mašinerija.,.....jel stigao Voker..

  • Ezra

    16. septembar 2022 | 08:48

    Ma kako da ne,sta sad ,pozvace putina i ruse na sudjenje u hag ,ili kijev,transparentno nrma sta,

  • Hogar

    16. septembar 2022 | 09:24

    MORA DA JE TU NEGDE I VOKER....UKRAJINCI IH POBILI SAD SE KAK CUDE....STARA NACISTICKA OBMANA

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA