Bogdan Petrovič umešan u ubistvo Darje Dugine?

 
 ≫ 
  • 2

Ruske tajne službe tvrde da je Natalija Vovk, koju sumnjiče za ubistvo Darje, imala pomagača

Ruski FSB tvrdi da je ubistvo novinarke i politikolog Darje Dugine, uz Nataliju Vovk, planirao još jedan radnik ukrajinske tajne službe, koji je napustio Rusiju dan uoči ubistva.

- Tokom istrage ustanovljeno je da je ubistvo Darje Dugine u Moskvi planirala Natalija Vovk sa još jednim pripadnikom ukrajinske terorističke grupe, državljaninom Ukrajine, Bogdanom Petrovičem Tsiganenkom (44), koji je stigao u Rusiji preko Estonije 30. jula 2022. godine i napustio je Rusiju dan pre ubistva - navodi FSB.

Navodno je Bogdan Petrovič Vovkovoj dao lažne tablice i dokumenta na ime Julije Zaiko, inače državljanke Kazahstana, te da je pomogao Nataliji da sklopi improvizovanu eksplozivnu napravu u jednoj iznajmljenoj garaži na jugozapadu Moskve.

- Gledanjem kamera za nadzor ustanovljeno je da je izvršilac krivičnog dela, državljanka Ukrajine Natalija Pavlovna Vovk, lično posmatrala Dariju Duginu na parkingu za posetioce na festivalu - napominje služba.

Darja Dugina poginula je 20. avgusta, kada je njen automobil eksplodirao na autoputu u Moskvi, nedugo nakon što je napustila festival na kojem je bila sa ocem.

Video: U eksploziji automobila poginula ćerka Aleksandra Dugina: Uznemirujuć snimak sa mesta nesreće

(Telegraf.rs)

Video: Miodrag Radonjić i Rade Ćosić o filmu "Prva klasa: Pun gas!"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mrcke

    29. avgust 2022 | 13:34

    E moji Rusi, kad Vama Ukri setaju slobodno po zemlji. Jeste li u ratu ili ne....dogovorite se i Vi!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA