Objavljeni dokumenti o pretrazi Trampovog imanja

 
 
 ≫ 
  • 13

U 14 od 15 kutija, koliko je izneto sa pomenutog imanja, navodno je bilo tajnih i poverljivih podataka. Dokumenti su redigovani

Objavljeni su sudski dokumenti kojima se opravdava pretraga imanja Mar-a-Lago bivšeg američkog predsednika Donalda Trumpa.

Dokument sadrži 38 strana, ali je dosta toga sakriveno.

U dokumentu se spominju tajni spisi koje je Tramp izneo iz Bele kuće.

U 14 od 15 kutija, koliko je izneto sa pomenutog imanja, navodno je bilo tajnih i poverljivih podataka.

Federalni istražitelji su napisali da postoje 184 jedinstvena dokumenta, uključujući i 67 dokumenata označenih kao "poverljivo" i 97 sa oznakom "tajna", kao i 25 dokumenata sa oznakom "stroga tajna"

Dokument je redigovan, ali bi mogao da ponudi detalje o navodnim zločinima koji su doveli FBI u imanje Donalda Trampa na Floridi.

Identitet agenta FBI koji je dao izjavu pod zakletvom za pretres Mar-a-Laga je naravno redigovan. On ili ona sebe opisuje kao "specijalnog agenta FBI koji je dodeljen terenskoj kancelariji u Vašingtonu", obučen "na FBI akademiji koja se nalazi u Kvantiku, u Virdžiniji, specifičnoj za kontraobaveštajne i špijunske istrage".

- Na osnovu mog iskustva i obuke, upoznat sam sa naporima koji se koriste za nezakonito prikupljanje, zadržavanje i širenje osetljivih državnih informacija, uključujući poverljive informacije - piše agent.

Podsetimo, FBI je nedavno pretražio Trampovu vilu pokušavajući da ustanovi da li je Tramp počinio krivično delo kada je umesto u Nacionalni arhiv dokumenta iz Bele kuće poneo sa sobom. Tramp negira optužbe.

Video: Bajden posle likvidacije vođe Al Kaide: Pravda je zadovoljena! Gde god se krijete, pronaći ćemo vas!

(Telegraf.rs)

Video: Spektakl na nebu, veličanstveni defile i poslednja reč vojne tehnike u Batajnici

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Перагеније

    26. avgust 2022 | 19:38

    Поделе у друге народе и државе се враћају као бумеранг. Трампов повратак на власт би за неке био раван катастрофи. Напред Доналде!

  • samo iskreno

    26. avgust 2022 | 19:42

    Napadao onu Hilari a on još gori od nje !Hahaaha

  • posiden

    26. avgust 2022 | 20:00

    Nikad odrasti nece !🤦🏻‍♂️

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA