Zelenski upozorio Ukrajince da budu na oprezu zbog praznika

 
 ≫ 
  • 62

Ukrajina u sredu, 24. avgusta, obeležava Dan nezavisnosti

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski upozorio je Ukrajince da budu posebno oprezni naredne nedelje, dok se pripremaju za proslavu Dana nezavisnosti.

U video obraćanju kasno sinoć, Zelenski je rekao da Ukrajinci ne smeju da dozvole Rusiji da "širi malodušnost i strah" među njima, preneo je Gardijan.

Ukrajina u sredu, 24. avgusta, obeležava Dan nezavisnosti, a taj datum označava i punih šest meseci od početka ruskog napada.

"Svi moramo da budemo svesni da bi Rusija ove nedelje mogla da pokuša da uradi nešto posebno ružno, nešto posebno zlobno", rekao je Zelenski.

U obraćanju ukrajinski predsednik pomenuo je i seriju eksplozija koje su poslednjih dana pogodile Krim, prenosi Tanjug.

"Ove godine bukvalno možete da osetite Krim u vazduhu, da je okupacija tamo samo privremena i da se Ukrajina vraća", kazao je Zelenski.

(Telegraf.rs)

Video: Bećerić: Pošto ni mi advokati ni sudija nismo doktori, sud će raditi po onome što je komisija rekla

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gogili

    21. avgust 2022 | 11:37

    Svaka čast Ukrajinicma.Posle vekovnoga jednomlja pod kojim su živeli,prvo carska Rusija a posle komunisti u SSSRu.Izborilii su se za modernu i demokratsku državu koja sama bira svoj put,svoje saveznike i koja odlučuje o svojoj sudbini.

  • Laki Luka

    21. avgust 2022 | 11:31

    Zivela Ukrajina!!! Drzava koja od svih ex-SSS repubika ima najdemokratskiju vlast. Ne mislim tu samo na sadasnju vlast i Zelenskoga vec na cinjenicu da drzavom decenijama ne vlada isti covek kao u Rusiji, Belorusiju itd vec su vladari i vlast zamenjivi i nisu nedodirllivi.

  • Đoda

    21. avgust 2022 | 11:26

    Apsurdno je negirati postojanje nacije od 40 i kusur miliona stanovnika. to negiranje i rat će se Rusima odbiti od glavu jer sada Ukrajinci još više vole Ukrajinu a mrze Ruse i Rusiju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA