Doktorka kojoj su pretili antivakcinaši pronađena mrtva: Šok u Austriji

 
 ≫ 
  • 10

Dr Lisa Marija Kelermaer, koja je mesecima dobijala pretnje, pronađena je mrtva u petak

Dr Lisa Marija Kelermaer iz Austrije, koja je mesecima dobijala pretnje od teoritičara zavere zbog korona virusa, pronađena je mrtva u svojoj ordinaciji u petak.

Tužilaštvo je saopštilo da nema naznaka da je u pitanju ubistvo. Portparolka tužilaštva je saopštila da prvi nalazi istrage govore da je najverovatnije reč o samoubistvu.

Naime, doktorka je morala da zatvori svoju ordinaciju nakon što je dobila brojne pretnje od ljudi koji negiraju postojanje korona virusa.

Doktorka se kao stručnjak više puta pojavljivala u javnosti i uvek isticala da su vakcine protiv korona virusa efikasne.

Na svom sajtu je objavila da je više od sedam meseci nekoliko puta bila izložena pritiscima "zbog anti-kovid mera i onih koji su protiv vakcinacije“. Istakla je da je potrošila 100.000 evra na zaštitne mere i zaposlila radnika obezbeđenja da zaštiti sebe i svoje zaposlene.

Doktorka je prvo privremeno zatvorila ordinaciju u junu, a odluku o definitivnom zatvaranju je donela polovinom jula, ističući da ne zna kada će biti u mogućnosti da radi sa  svojim pacijentima u normalnim okolnostima.

U nedavnom intervjuu za list Standard, rekla je koliko joj je njena privatna praksa bitna. Istakla je kako je oduvek meštala da kao lekar pomaže ljudima.

- Toliko sam energije i novca uložila u to - istakla je dokotrka u razgovoru za medije.

Doktorka je dobijala pretnje do samog kraja. Jedan čovek iz Bavarske je samo nekoliko dana pre njene smrti na Tviteru pisao kako će je "vući do tribunala". I ranije joj je pretio zbog čega je podnela prijavu protiv njega, ali je ista odbačena.

Kririkovala policiju

Dr Kelermaer je svojevremeno optužila policiju Gornje Austrije da su "odigrali značajnu ulogu u njenoj situaciji".

Ona se prisetila nekoliko političara, među kojima su i ministar zdravlja Volfgang Mukstajn i ministar finansija gernot Blumel, koji su prilikom davanja ostavke govorili i o pretnjama koje su dobijali.

Doktorka je rekla da država mora da zaštiti građane kojima neko preti, bilo da su oni poznati ili ne. U njihovom slučaju, kako je rekla, su vlasti zakazale.

- Ono što se dešava meni, može da se desi svakom građaninu, bio on poznat ili ne, imao specijalna poznanstva ili ne - rekal je Kelermaer o pretnjama.

Novi ministar zdravlja Johan Rauh izrazio je saučešće porodici preminule doktorke i rekao da su pretnje smrću njoj i njenim zaposlenima bile realnost.

- Nema opravdanja za mržnju. Ona mora da stane - rekao je Rauh.

Medicinska zajednica šokirana je vešću o smrti koleginice. Medicinsko osoblje u bolnicama i ordinacijama je već duže vreme izloženo sve većem nasilju. Aktuelni tragični slučaj još jednom pokazuje potrebu za podrškom zdravstvenim radnicima, kako u pogledu direktne zaštite, tako i u pogledu ponude nadzora i upravljanja krizama u slučaju pretnji.

Video: Svet danima obilaze snimci korona haosa u Melburnu: Policija hapsi antivaksere?

(Telegraf.rs)

Video: Božović o suđenju za "Ribnikar": Ovo je bilo jedno od najstrašnijih suđenja u mojoj karijeri

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • teorija zavere

    4. avgust 2022 | 13:33

    A šta ako je doktorku prevario muž sa najboljom prijateljicom pa se ona razočarala u život i izvršila samoubistvo? Otkud znate da su "pretnje" bile razlog samoubistva. Da je dobijala stvarne pretnje verujem da bi policija u Austriji reagovala. I zašto te ljude nazivate teoretičarima zavere? Kada su se pojavile vakcine rečeno je da štite od zaražavanja. Svi smo gledali "struku" na TV-u kad su to izjavljivali. Sada pričaju kako je jednaka šansa da se zaraze vekcinisane i nevakcinisane osobe, dok podaci iz Britanije kažu da trenutno ima više hospitalizovanih vakcinisanih, nego nevakcinisanih.

  • Marijana

    4. avgust 2022 | 14:08

    E stvarno svasta. Sada su antivakcinasi krivi sto je ona bila,labilna,neuracunljiva i nije prepoznala kod sebe siptome psihicke bolesti.Jer zdrav covek,retko kada dize ruku na sebe.Ne znam ko joj to pretio kada su Austrijanci svi vakcinisani.Uostalom becka policija je efikasna,brzo bi bili svi ti sto prete pohapseni.Opet se dize hajka,na ljude koji ne zele vakcinu.Svako bre ima pravo da sam odluci o svom zivotu,onako kako on smatra da je najbolje.Antivakcinasi ne postoje uopste to su izmislili ovi drugi .

  • Gaga

    4. avgust 2022 | 14:51

    Ko se maca lati od maca i strada !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA