≫ 

Olena Zelenski u američkom Kongresu: "Tražim oružje da zaštitimo domove, odgovor je ovde, u Vašingtonu"

Supruga ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog, prikazala je video snimke ubijene ili ranjene dece, među kojima je i trogodišnji dečak koji u Nemačkoj uči kako da koristi protetičke udove

  • 5
Olena Zelenski, Džo Bajden, Džil Bajden, Bela kuća Foto: Tanjug/AP

Prva dama Ukrajine Olena Zelenski apelovala je na članove američkog Kongresa da pruže veću pomoć Ukrajini koja se, kako je rekla, već pet meseci bori protiv ruske invazije, poručivši da bi oružje moglo da pomogne da se osigura "zajednička, velika pobeda".

- Potpuno smo slomljeni kada rat uništava naš svet. Desetine hiljada takvih svetova uništava se u Ukrajini - rekla je između ostalog Olena Zelenski tokom svog 15-minutnog emotivnog govora na ukrajinskom jeziku pred američkim kongresmenima, članovima Predstavničkog doma i Senata, piše Glas Amerike, prenosi Tanjug.

Supruga ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog, prikazala je video snimke ubijene ili ranjene dece, među kojima je i trogodišnji dečak koji u Nemačkoj uči kako da koristi protetičke udove.

- Koliko će još porodica poput ove rat uništiti? Ovo su ruske ''igre gladi'' i zato tražim oružje, koje se neće koristiti da se vodi rat na nečijoj tuđoj zemlji, već da se zaštite domovi i pravo na život u njima. Odgovor je ovde, u Vašingtonu - poručila je Olena.

Sjedinjene Američke Države su od početka rata u Ukrajini izdvojile 8 milijardi dolara za pomoć Ukrajini, od toga 2,2 milijarde dolara prošlog meseca, saopštila je administracija predsednika Džozefa Bajdena.

Članovi Kongresa su izrazili spremnost da odobre dodatnu pomoć Ukrajini.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vodolijax

    21. jul 2022 | 06:36

    Paja patak poslao ženu po oružje....

  • Blok

    21. jul 2022 | 06:57

    Clanovi kongresa su nakon emotivnog govora ove tete izrazili spremnost da posalju jos novca Ukrajini za naoruzanje. Kakva plemenita teta, kakvi plemeniti kongresmeni!!! Nelicemerni, nesebicni, pravedni I cista srca!🤮

  • nibrS

    21. jul 2022 | 07:13

    A Pinokio gdje je...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA