Divan gest Ivana, izvučenog iz mora kod Halkidikija pre 3 dana: Želi da pomogne porodici nestalog Martina

 
 
  • 1

Ivan je pre tri dana izvučen iz vode, a pre pronalaska više od 18 sati proveo je u moru

Ivan (30) iz Severne Makedonije, koji je spasen iz mora u Grčkoj, apeluje na sve da doniraju novac kako bi se nastavila potraga za nestalim Martinom, koji se od subote vodi kao nestao, nakon što su ga u Poseidiju na Halkidikiju odnele morske struje.

Ovaj Makedonac, koji je čudom spasen, pozvao je građane svoje zemlje, ali i sve ostale da finansijski pomognu Martinovoj porodici kako bi što pre bio pronađen.

U svom postu na Fejsbuku Ivan je podelio brojeve bankovnog računa, kako bi oni koji žele mogli da pomognu.

- Poštovani, ja sam druga osoba mežu trojicom maldića koji su bili izgubljeni na moru u Halkidikiju. U ime Martinove porodice otvorili smo račun. Ako ste u mogućnosti, cenio bih vašu donaciju kako bismo što pre završili potragu i skinuli teret njegovoj porodici. Hvala na razumevanju - piše u Ivanovoj objavi.

 

Podsetimo, Ivan je pre tri dana izvučen iz vode, a pre pronalaska više od 18 sati proveo je u moru.

Mladić je za ERT govorio o borbi sa talasima i protiv hladnoće otkako je nestao u moru, kao i o polunaduvanoj lopti koja mu je pomogla da preživi. Takođe je izrazio zabrinutost o sudbini njegovog prijatelja Martina (28), za kojim se i dalje traga u moru.

Ivan se držao za kožnu loptu i borio da ostane na površini dok su ga vetrovi i struja vodili ka pučini, stavljajući njegov život u opasnost.

Iskusni plivač, mlad, u dobroj fizičkoj formi, uprkos veoma nepovoljnim uslovima, Ivan je uspeo da okrene situaciju u svoju korist.

Ivan, kao i njegov prijatelj Vasil, kojeg je obalska straža spasila prvog u subotu popodne, zabrinut je i moli se za njihovog nestalog prijatelja, Martina.

Za donacije iz inostranstva:

IBAN: MK07200003989312202

SVIFT KOD : STOBMK2Ks

Stopanska banka AD Skopje

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA