Pobegli iz Alkatraza pre 60 godina, maršali objavili njihove slike i poslali upozorenje: I dalje vas tražimo

 
 
  • 9

Slučaj decenijama izaziva veliku pažnju, po njemu je snimljen i film, a ljudi spekulišu da li su mrtvi ili živi

Američki maršali objavili su fotografije trojice muškaraca koji su izveli famozno bekstvo iz Alkatraza 1962. godine i možda se i dalje kriju negde.

Frenk Moris, zajedno sa braćom Klarensom i Džonom Anglinom, pobegli su iz zloglasnog zatvora u zalivu San Franciska 11. juna 1962. godine, prolazeći kroz tunele iz svojih ćelija pre nego što su se ukrcali na splav.

- Istraga maršala koja je u toku o bekstvu iz saveznog zatvora Alkatraz 1962. godine je upozorenje svim beguncima: bez obzira na vreme, mi ćemo nastaviti da tragamo za vama i izvedemo vas pred lice pravde - rekla je agencija u saopštenju.

Slučaj, koji je inspirisao film iz 1979. godine "Bekstvo iz Alkatraza" sa Klintom Istvudom, dugo je bio predmet inspiracije za teoretičare zavere i ljubitelje stvarnih zločina.

Postoji stalna debata oko toga da su begunci mogli da prežive bežeći iz zatvora na splavu.

Trojica muškaraca, svi osuđeni na duge zatvorske kazne nakon pljački banaka, iskoristili su kuhinjski pribor, stare alate i druge predmete kako bi iskopali tunel do odvodnog sistema zatvora.

U međuvremenu su ostavili napravljene lutke da spavaju na njihovim krevetima. Za njih su iskoristili kosu iz berbernice, piše Independent.

Nakon što su se iskrali preko krova zatvora, prošli su pored čuvara i stigli do zaliva. Do tada je zatvor bio u lokdaunu, a gledaoci su gledali preko vode sa pristaništa u San Francisku kako vlasti traže muškarce.

Inicijalna istraga je zaključila da su se verovatno udavili. Torba sa dresama i brojevima telefona pronađena je u blizini Golden gejta nakon bekstva, a jedan brod je prijavio kako je video telo da pluta u blizini.

Drugi veruju da su muškarci i dalje živi i da se kriju negde nakon što su zakoračili u 80. i 90. godine.

Maršal Majk Djuk rekao je 2011. godine da je imao dokaze da je splav pronađen u blizini Alkatraza na ostrvu Andžel dan nakon bekstva, a da je automobil ukraden iste noći.

Sestre braće Anglin rekle su da su Klarens i Džon i dalje živi i da su im slali božićne čestitke nakon bekstva.

Njihov nećak Ken Vidner takođe tvrdi da su živi.

- Mislim da je Alkatraz za njih bio promena života. Nakon što su otišli, to je bilo putovanje bez povratka. Znali su da ako ih uhvate, to bi za njih bio kraj puta. Na neki način ih je Alkatraz spasao i stavio ih na novi put života - rekao je on.

Slučaj je dobio novi život 2013. godine, kada je stiglo rukom pisano pismo, u kome je neko rekao da je Džon Anglin i tvrdio da je još uvek živ i da mu je potreban medicinsko lečenje zbog raka. U pismu se navodi da je Anglin spreman da se vrati u zatvor u zamenu za pomoć. Takođe se navodi da je od bekstva živeo u Sijetlu, Severnoj Dakoti i Kaliforniji.

Vlasti su to pismo objavile 2018, a oni koji poseduju informacije o beguncima pozvani su da se obrate kancelariji američkih maršala u San Francisku.

Video: Policajka izvela ubicu iz pritvora, pa zajedno pobegli: Sumnja se da su bili u ljubavnoj vezi

(Telegraf.rs)

Video: Kuma Zejna nastupila na Prajdu: Napravila šou u Manježu, svi joj skandirali "Najbolja!"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    21. jun 2022 | 21:57

    Valjda posle toliko godina i taj slučaj je zastareo. Ajd da je ubistvo u pitanju pa bi mogli da ih i dalje traže, ali ovako samo se glupiraju.

  • T

    21. jun 2022 | 21:46

    Opasan film snimljen.

  • Дража

    21. jun 2022 | 20:53

    Маршали испали глупи!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA