Posle Makrona, oglasila se i Le Penova: Ukrajini treba jasno reći da ne ispunjava kriterijume za članstvo u EU

 
  • 4

Evropska komisija će u petak izneti preporuku u vezi sa kandidaturom za članstvo u bloku za Ukrajinu, Moldaviju i Gruziju

Ukrajini se mora jasno reći da ne ispunjava zahteve za ulazak u EU, rekla je Marin le Pen, šefica stranke Nacionalni skup za radio "Frans inter".

- Mislim da se Kijevu mora jasno reći da ne ispunjava zahteve da postane članica EU - navela je Le Pen.

U međuvremenu, lideri Francuske, Nemačke i Italije su danas posetili Kijev, kako bi razgovarali o pomoći Ukrajini i mogućnostima ulaska te zemlje u EU.

Volodimir Zelenski, Olaf Šolc, Emanuel Makron, Mario Dragi Foto: Tanjug/AP

Evropska komisija će u petak izneti preporuku u vezi sa kandidaturom za članstvo u bloku za Ukrajinu, Moldaviju i Gruziju.

Konačnu odluku o dodeli ili odbijanju statusa kandidata doneće šefovi država i vlada EU na samitu u Briselu 23. i 24. juna, uzimajući u obzir preporuku Evropske komisije.

Podsetimo, ranije danas predsednik Francuske Emanuel Makron saopštio je danas u Kijevu da su Francuska, Nemačka, Italija i Rumunija saglasne da Ukrajina odmah dobije status kandidata EU.

Makron je rekao i da će Francuska isporučiti Ukrajini dodatnih 6 samohodnih haubica Cezar.

Video: Mari Le Pen priznala poraz i najavila još veću borbu

(Telegraf.rs)

Video: Bećerić: Pošto ni mi advokati ni sudija nismo doktori, sud će raditi po onome što je komisija rekla

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jackirska

    16. jun 2022 | 19:24

    Bravo Le Penova👏👏👏

  • Vukodlak

    16. jun 2022 | 23:54

    TAKO JE.

  • Zlatko

    17. jun 2022 | 08:05

    Interesantno kako hazjain kupi simpatije krajnjih desnicara po cijeloj Evropi.Bilo da je rijec od nasim ljubiteljima visine kukuruza,skupljacima buha iz brade i kose ili njemackim i francuskim desnim extremistima svi u Hazjainu vide idola.Dva su razloga za to -.Prvi je da bi za vlast dusu dali a nju demokratskim putem ne mogu dobiti pa im metode autokrata prijaju.A drugo Hazjain je izdasan financiskom pomaganju takvih a njima je novac bez obzira na boju jako drag.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA