Tokom potrage za britanskim novinarom u Brazilu pronađeni ljudski ostaci

 
 
 ≫ 
  • 1

Tragovi krvi pronađeni su na čamcu ribara Amarilda da Koste, lokalno poznatog kao "Pelado", koji je optužen za nedozvoljeno držanje municije

Policija u Brazilu je, tokom potrage za britanskim novinarom Domom Filipsom i njegovim saputnikom Brunom Pereirom, naišla na ljudske ostatke.

Iz policije je saopšteno da će stručnjaci "analizirate organske materijale" koji su pronađeni u reci kod grada Atalaia do Norte kod amazonske prašume.

Filip i Pereira su nestali prošle nedelje, dok su putovali čamcem sa namerom da urade reportažu.

Policija će analizirati i uzorke krvi koja je pronađena na čamcu koji pripada lokalnom ribaru koji je uhapšen.

Tragovi krvi pronađeni su na čamcu ribara Amarilda da Koste, lokalno poznatog kao "Pelado", koji je optužen za nedozvoljeno držanje municije.

Policija kaže da je on bio jedan od poslednjih ljudi koji su videli Pereiru i Filipsa.

Advokat ribara Davi Oliveira rekao je Rojtersu da njegov klijent nije umešan u nestanak dvojice muškaraca. Isti advokat se od tada povukao iz slučaja. U vezi sa nestankom muškaraca saslušano je još šest osoba.

Autohtone grupe kažu da su obojica muškaraca dobijala pretnje zbog svog rada u regionu, gde je zabeležen ilegalni ribolov, seča, rudarstvo i trgovina drogom. Brazilske vlasti su rekle da se nadaju da Filipsa i Pereiru pronaći žive.

Pereira (41) i gospodin Filips (57), koji je pisao za publikacije kao što su Guardian i Washington post, imaju ogromno iskustvo i dobro su planirali svoja putovanja. Navodno su imali novi čamac i dosta goriva.

Filipsova sestra, koja je u Londonu, pozvala je britanske vlasti da izvrše pritisak na brazilsku vladu da pronađe dvojicu muškaraca.

- Želimo da saznamo šta im se dešava i želimo da svako ko je odgovoran za bilo koje krivično delo bude priveden pravdi. Želimo opsežnu i otvorenu istragu - rekla je ona.nd the men.

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 💯jko

    11. jun 2022 | 18:00

    Sa njima se počastilo neko pleme, ali se plašim da su se za*ebali, jer su se potrovali svi koji su to pojeli, neznajući da je meso od Engleza pokvareno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA