Putinovom kumu preti 15 godina zatvora: Završena istraga protiv Medvedčuka, na redu je sud

 
 
  • 1

Medvedčuk je uhapšen u aprilu, nakon čega je predsednik Volodimir Zelenski ponudio Kremlju da ga razmene za zarobljene ukrajinske vojnike

Opozicioni političar Viktor Medvedčuk, koji je optužen za izdaju u Ukrajini, suočava se sa 15 godina zatvora, objavio je državni istražni biro Ukrajine.

Odeljenje je ranije u četvrtak saopštilo da je završena istraga protiv Medvedčuka po optužbama za izdaju i da je slučaj poslat sudu.

- Optuženom preti kazna zatvora do 15 godina sa ili bez oduzimanja imovine - saopštio je Državni istražni biro na svom Telegram kanalu.

Istražni biro je u aprilu objavio da je Medvedčuk uhapšen i da se nalazi u pritvoru.

Za njega kažu da je najbolji prijatelj Vladimira Putina u Ukrajini, ali Kremlj je rekao da neće učestvovati u razmeni kako bi obezbedio njegovu slobodu.

Viktor Medvedčuk Viktor Medvedchuk Foto: Tanjug/AP

Viktor Medvedčuk, kojeg često nazivaju "crnim princem" ukrajinske politike, navodno je dve decenije odan Putinu, godinama vodi prorusku političku stranku u Ukrajini, čak i nakon ruske aneksije Krima 2014. godine i početka sukoba u Donbasu.

Njih dvojica su navodno zajedno išla na odmore u Putinovu rezidenciju u Sočiju na Crnom moru i u Medvedčukovu vilu na Krimu. Putin je kum njegovoj ćerki Dariji.

Video: Zarobljeni Putinov prijatelj se obratio javnosti: Od predsednika Rusije i Ukrajine tražio jedno

(Telegraf.rs)

Video: Tamara Vučić dobitnica priznanja "Ličnost Loznice za ponos"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihailović

    2. jun 2022 | 16:08

    A zabrana da koristi ruski jezik? To se podrazumeva...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA