Snimak iz ukrajinskog grada koji je "podeljen na pola": Vojnici koje podržava Rusija šetaju, svuda ruševine

 
 
 ≫ 
  • 5

Delovi grada na istoku Ukrajine navodno su pod kontrolom Rusije

Ruska državna televizija objavila je snimak koji navodno pokazuje separatističke vojnike u Severodonjecku, najvećem gradu u Donbasu, u koji polako ulaze ruske snage.

Svedoci su rekli da ruski tenkovi i trupe polako napreduju ka centru grada, dok su artiljerijski udari uništili kritičnu infrastrukturu i oštetili 90 posto zgrada.

Na snimku se vidi kako separatistički vojnici, koje podržava Rusija, šetaju gradom dok su svuda ruševine.

Guardian nije mogao da potvrdi datum ili lokaciju snimka.

Ranije danas je gradonačelnik Severodonjecka Oleksandr Strjuk rekao da je "linija fronta presekla grad na dve polovine".

Regionalni guverner Luganska Sergij Hajdaj je situaciju opisao kao "veoma tešku". On je istakao da ruske trupe polako napreduju ka centru grada i da su delovi pod ruskom kontrolom.

Video: Satelitski snimak uništavanja Ukrajine

(Telegraf.rs)

Video: Gde su sahranjena ova 2 srpska velikana? Beograđani u "zbunu"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    31. maj 2022 | 16:49

    Nisu separatisti nego DONJECKA VOJSKA!

  • Komsija

    31. maj 2022 | 18:35

    Ne razumem da li je sada kada je sve sruseno uopste bitno cija je to teritorija kada ti ljudi koji su tu ziveli vise nemaju dom?

  • Иван

    1. jun 2022 | 11:09

    Udjite na google mapu, i gledajte slike ulice, a onda umanjte sliku i videcete s koje strane su zapaljene i srusene zgrade... 80 posto sa strane ukraine, oni kad se povlace ruse sve sto ostaje posle njih... Ne kazem da je rusija sveta, daleko od toga ali cinjenica je da ukrainci sami ruse... I nista tesko proveriti google je odavno slikao ukrainu i sve gradove... Ko ne veruje nek proveri a ne pljuvatibsamo po rusiji, a i u svin tim gradovima zive rusi a ne ukrainci

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA