"Putin je zaista teško bolestan, lekari mu daju još 3 godine": Šokantna tvrdnja bivšeg agenta FSB za Mirror

 
 ≫ 
  • 30

Boris Karpičkov bivši je agent KGB-a i FSB-a, rođeni Letonac koji je za Moskvu špijunirao svoju domovinu nakon što je proglasila nezavisnost, a 1998. je pobegao u Britaniju, gde je postao jedan od najglasnijih kritičara Putinovog režima

Ruski predsednik Vladimir Putin verovatno je teško bolestan i preostale su mu još najviše tri godine života, rekao je neimenovani agent FSB-a nekadašnjem kolegi, prebegu Borisu Karpičkovu, prenosi Daily Mirror.

Iako tvrdnje o oslabljenom zdravlju ruskog čelnika sve više kolaju svetskim medijima proteklih meseci, od početka ruske specijalne operacije u Ukrajini, sada već pristižu iz toliko različitih izvora da je teško poverovati da u njima nema barem doze istine.

Boris Karpičkov bivši je agent KGB-a i FSB-a, rođeni Letonac koji je za Moskvu špijunirao svoju domovinu nakon što je proglasila nezavisnost, a 1998. je pobegao u Britaniju, gde je postao jedan od najglasnijih kritičara Putinovog režima.

U razgovoru za britanski Mirror kazao je da je od bivšeg kolege dobio poruku da ruski predsednik boluje od "teškog oblika brzonapredujućeg karcinoma", da polagano gubi vid, te da su mu preostale dve-tri godine života.

Slične tvrdnje prenose i drugi izvori koji se pozivaju na informacije pristigle od ljudi iz šireg kruga zvaničnika u Kremlju. Na Telegram kanalu General SVR, koji tvrdi da ima izvore iz Kremlja, objavljena je vest da je Putin ovog meseca imao operaciju za koju su lekari rekli da je nužna, koja je uspešno obavljena i da se Putin trenutno oporavlja.

Lekari su navodno obavili operaciju u noći sa 16. na 17. maj, nakon što su Putinovi dežurni lekari insistirali da se ona hitno zakaže. Kanal je naglasio kako je već pre primećeno da je Putin bio odsutan iz medija i iz vesti od 17. do 19. maja, te da je imao kontakt jedino sa Nikolajem Patruševom, sekretarom veća bezbednosti Ruske Federacije.

Česte pauze

Da je Putin stalno pod nadzorom lekara, tvrdi i Kristofer Stil, bivši zvaničnik britanske obaveštajne službe MI6 zadužen za Rusiju. On je ranije ovog meseca britanskim medijima kazao da Putin, kako se čini, mora redovno da pravi pauze kad god se održavaju duži sastanci.

- Sednice veća bezbednosti koje bi trebalo da traju ceo sat razbijaju se u nekoliko segmenata - kazao je Stil za radio LBC.

- On u pauzama izlazi i dobija nekakvu lekarsku pomoć. Tako da je jasno da je ozbiljno bolestan. Nije jasno koliko je smrtonosno ili neizlečivo... ne možemo biti sigurni. Ali to, bez sumnje, ima vrlo ozbiljan uticaj na vladanje Rusijom u ovom trenutku - dodao je.

I bivši čelnik britanske vojne obaveštajne agencije, ser Ričard Dirlav, rekao je kako veruje da će Putin već 2023. nestati sa političke scene, i to tako što će biti smešten u bolnicu.

- Ne kažem da neće izaći iz bolnice, ali neće izaći kao čelnik Rusije - rekao je Dirlav.

- Mislim da je to način kako pomereti stvari sa mrtve tačke bez puča - dodao je.

Neobični snimci

Pitanje Putinovog zdravlja poteže i sve brojnije snimke njegovih susreta sa zvaničnicima i čelnicima drugih država na kojima pokazuje, u najmanju ruku, neobično ponašanje. Prvi takav snimak bio je sa susreta sa beloruskim čelnikom Aleksandrom Lukašenkom, na kojem se može videti kako se Putinu nekontrolisano trza desna ruka.

Na sastanku Putina i Lukašenka u Sočiju prošle nedelje, ruski predsednik je počeo čudno da krivi levo stopalo dok su sedeli i razgovarali - a ista čudna kretnja snimljena je i tokom sastanka sa predsednikom Tadžikistana, Emomalijem Rahmonom. Tim snimcima treba dodati i sve češći prizor u kojem se Putin hvata rukom za naslon stolice ili za ivicu stola. Jedno od mogućih objašnjenja, iako ono ostaje na nivou spekulacija, jeste da pokušava da prikrije trzaje koji su simptomi Parkinsonove bolesti.

Glasine da Putin boluje od Parkinsonove bolesti i raka prvi su se put pojavile još pre dve godine, ali njegovo zdravlje je proteklih nedelja postalo jedno od ključnih pitanja unutar okvira rata u Ukrajini. Kremlj je do sada odbijao direktno da odgovori na pitanja o predsednikovom zdravlju, ali redovno poriče da pati od bilo kakvih zdravstvenih problema.

Video: Da li pokreti Putinovih nogu ukazuju na bolest? Ovo je snimak za koji analitičari tvrde da otkriva

(Telegraf.rs)

Video: Dan Vojnog vazduhoplovstva SAD I deo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • gemathegreat

    29. maj 2022 | 15:59

    Jeste, boli ga ona stvar za ostatak sveta.

  • Kiki

    29. maj 2022 | 15:51

    Ima dovoljno vremena da vas pobedi

  • Ena

    29. maj 2022 | 15:59

    Snila baba sto joj milo bilo pa i tom agentu Borisu. Mnogi bi želeli da je Putin bolestan i ostaće im želja pusta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA