Valerija je postala udovica tri dana nakon venčanja u bunkeru Azovstala: "Ostaćeš moja ljubav zauvek"

Ovo je priča o ljubavi i smrti

  • 44

Valerija i Andrija junački su se borili, rame uz rame u opkoljenoj čeličani Azovstal u Mariupolju, a onda su 5. maja odlučili da se venčaju.

Čeličana je i toga dana, kao i svih prethodnih, gađana s neba, mora i kopna.

Samo tri dana kasnije Andrija je ubijen, piše Slobodna Dalmacija.

Njegova supruga je 11. maja na Fejsbuku objavila da je njen voljeni "Brada" zauvek zatvorio oči 8. maja.

- Bio si moj zakoniti muž tri dana, ali ostaćeš moja ljubav zauvek. Dragi moj, moj brižni mužu, bio si i bićeš najbolji. Ostalo mi je tvoje prezime, tvoja draga porodica i sećanje na zajedničko vreme - napisala je Valerija Karpilenko i obećala pokojnom suprugu da će preživeti opsadu i nastaviti da živi za njih oboje.

Objavila je nekoliko zajedničkih fotografija i venčano prstenje koje su napravili od zlatnog papira.

Mariupolj, nekada predivan grad na Azovskom moru u jugoistočnoj Ukrajini već dva meseca je pod opsadom ruske vojske jer Moskva želi da spoji poluostrvo Krim, koji je anektirala 2014., sa jugoistočnom regijom Donbas.

Prema navodima zamenice ukrajinskog premijera Irine Vereščuk u čeličani je oko 1.000 boraca, a polovina njih je ranjena. Mnogima od njih amputirane su ruke i noge.

"Još nam je samo Mask preostao"

Ukrajinski marinac iz opkoljene čeličane Azovstal, Sergej Volina pozvao je najbogatijeg čoveka na svetu Ilona Maska da spasi vojnike iz Azovstala.

- Kažu da dolazite s druge planete kako biste naučili ljude da veruju u nemoguće. Naše planete su blizu jer živim tamo gde je gotovo nemoguće preživeti. Pomozite nam da iz Azovstala izađemo u posredničku zemlju. Ako nam ne možete vi pomoći, ko će drugi? – apelovao je Volina.

Supruge boraca iz Azovstala takođe na sve načine traže da se pomogne njihovim muževima, a u sredu je papa Franja razgovarao sa Katerinom Prokopenko, suprugom zapovednika bataljona Azov Denisa ProkopenkaJulijom Fedojuk čiji je suprug takođe zatočen u čeličani.

Žene ne gube nadu da će papa pomoći da se spasu njihovi muževi kao i drugi vojnici, piše Slobodna Dalmacija.

Video: Ukrajinka preko Telegrafa sa suzama u očima šalje najvažniju poruku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mr K

    12. maj 2022 | 22:37

    Bog te je stvorio kao ljudsko biće, po poreklu kao Ukrainca, niko te nije dirao, maltretirao, terao da pričaš Ruski, bio si slobodan kao ptica. Mogao si da biraš gde ćeš i kako ćeš da živiš, mogao si da kažešda si Marsovac, sve si mogao a ti izabrao da budeš Azov, Ajdar Desni sektor, neo nacista . Predsednik ti glumac, država se natrčila najvećim prodavačima demokratije, oružja i smrti i sve to pred nosom Ruskog medveda i njegovih 25 miliona anđela. Žao mi je, neko Vas je ladno z..... i stavio Vašu glavu na giljotinu. Vi ste se Vašeg života i vaše budućnosti odrekli.

  • Beogradske noći

    12. maj 2022 | 21:54

    Istorija se ponavlja, pa i Pavelića je spasao Vatikan preko “Pacovskih kanala”.Ovaj put, nadam se, Rusija neće dozvoliti da se naci-bande spasu.A za ovu devojku što se udala....pa velika šteta i žalost, trebala bi da vidiš sa Zelenski zašto vodi rat koji ne može da dobije.Ako je strategija da pogine što više Ukrajinaca zarad uključivanja NATO pakta u rat...ne znam, pitanje za Zelenog.

  • Nikolas

    12. maj 2022 | 21:59

    TUZNA NACISTICKA PRICA !!! NEKA GA ZALI ZAPAD-NJEGOVI !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA