CIA analizira Putina: "On je u stanju uma u ​​kojem ne veruje da može sebi da priušti da izgubi"

 
 ≫ 
  • 30

Direktor CIA kaže da Putin ne veruje da sme da dozvoli da izgubi rat u Ukrajini

Direktor CIA Vilijam Berns upozorio je u subotu da je ruski predsednik Vladimir Putin mnogo uložio u drugu fazu svog rata u Ukrajini i veruje da je "udvostručavanje” vojnog sukoba i dalje njegov najbolji put napred.

Upravo ovaj način razmišljanja, rekao je Berns, čini drugu fazu ofanzive barem jednako rizičnom — a možda čak i rizičnijom od prve faze sukoba.

- On je u stanju uma u ​​kojem ne veruje da može sebi da priušti da izgubi. Mislim da je trenutno ubeđen da će mu udvostručenje i dalje omogućiti napredak - rekao je Berns o Putinu tokom događaja Fajnenšel tajmsa u Vašingtonu.

On kaže da su Putinovi ulozi i dalje prilično visoki.

- Njegova uverenja o Ukrajini i realne sposobnosti Rusije da nastavi da se bori protiv ukrajinskog otpora — ne znam da li je to još poljuljano - dodao je on.

Taj stav je zasnovan na onome što je Berns, kako je rekao, primetio u vezi sa Putinom u poslednjih nekoliko godina.

- Ono što sam video, posebno u poslednjoj deceniji, je da se on na neki način grči u veoma zapaljivoj kombinaciji tuge i ambicije i nesigurnosti koje su sve nekako umotane zajedno - rekao je on.

Berns je takođe rekao da rizik od eskalacije rata u nuklearni sukob ne treba potcenjivati tokom druge faze, iako američka obaveštajna zajednica ne vidi "praktične dokaze u ovoj tački ruskog planiranja za raspoređivanje taktičkog nuklearnog oružja“.

- S obzirom na vrstu "zveckanja sabljama" koje smo čuli od ruskog rukovodstva, ne možemo olako da shvatimo te mogućnosti.  trenutku kada su ulozi za Putinovu Rusiju veoma visoki i ti rizici u ovoj drugoj fazi sukoba su ozbiljni i ne treba ih potcenjivati - istakao je direktor CIA.

Video: Jovana o Putinu: Kad me bude video, ostaće bez teksta! Ako odem u Rusiju bojim se da će me zadržati

(Telegraf.rs)

Video: Dan Vojnog vazduhoplovstva SAD I deo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    7. maj 2022 | 20:30

    NATO IM JE DOSAO NA KUCNI PRAG SA AMERICKIM NUKLEARNIM BOJEVIM GLAVAMA IAKO SU OBECALI DA SE NECE SIRITI NA ISTOK !!! POSTO SU LAGALI I ZAPOCELI RAT PROTIV RUSIJE U UKRAJINI PUTIN NEMOZE SEBI DOZVOLITI DA RAT IZGUBI I DA RUSI BUDU AMERICKI I NATO ROBOVI !!!!! UKRAJINA JE PUNA NEONACISTA I ONI MORAJU BITI UNISTENI JER SU KLALI RUSE I VADILI IM ORGANE !!!

  • Miodrag

    7. maj 2022 | 20:12

    Jel vide oni bajdena?

  • Deda Nole

    7. maj 2022 | 20:24

    Da li CIA vidi stanje uma svog predsednika a mozda bi CIA mogla da analizira stanje uma svojih sluzbika s obzirom na kolicinu zla koji su izazvali po svetu-ovo je samo pokusaj da skrenu paznju na Putinovo mentalno stanje izbegavajuci analizu sopstvenog mentalnog sklopa koji je daleko mracniji od Putinovog.Pa postavljam pitanje gospodo kakav bi covek trebao da bude koji se bavi sportom i to vrhunskim i kakav bi covek trebao da budi koji se rukuje sa vazduhom???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA