Telo pronađeno u buretu na jezeru Mid verovatno je bilo pod vodom još od 1980. godine

 
 ≫ 
  • 1

Policija sumnja da je osoba ubijena 1980-ih na osnovu ličnih predmeta pronađenih u buretu - otkrio je inspektor Rej Spenser, koji ne želi da precizira detalje o uzroku smrti niti pronađene predmete, pozivajući se na istragu koja je u toku

Telo pronađeno u nedelju, u buretu na jezeru Mid (SAD) je najverovatnije bilo pod vodom čak četiri decenije, a kako je izjavio poručnik policije Las Vegasa Rej Spenser, još je verovatnije da će se pojaviti i druga tela pošto se jezero povlači usled teške suše.

- Policija sumnja da je osoba ubijena 1980-ih na osnovu ličnih predmeta pronađenih u buretu - rekao je Spenser, koji ne želi da precizira detalje o uzroku smrti niti pronađene predmete, pozivajući se na istragu koja je u toku.

Fotografija koju je podelio istražni tim prikazuje ostatke skeleta u buretu koje deluje kao da je zaglavljeno u blatu. Nautičari su otkrili telo oko 15 časova u nedelju. Istražni tim je prvi put prijavio otkriće u nedelju popodne, a nove detalje u ponedeljak.

- Čuli smo ženu kako vrišti sa plaže, a onda je moj muž otišao da vidi šta nije u redu. Kad je stigao shvatio je da se tamo nalazi telo u buretu - izjavila je očevidac Šona Holister.

Policija veruje da je bure bilo potpuno netaknuto kada je bačeno u jezero.

- Biće potrebno mnogo posla - izjavio je Spenser povodom identifikacije žrtve, dodajući da se trenutno ispituju promene na buretu i kada je možda počeo da erodira: -  Ovo će biti veoma težak slučaj. Rekao bih da postoji velika šansa kako nivo vode opada da ćemo pronaći i dodatne ljudske ostatke.

Područje gde je cev otkrivena nalazi se u blizini rampe za čamce u luci Hemenvej. Posada je morala da proširi rampu tokom proteklih decenija da bi je približila vodi. Osamdesetih godina prošlog veka, ono što je sada plaža, bilo je nekoliko desetina metara pod vodom. Dodatno, teška suša, koja je u toku dovodi i do drugih otkrića u jezeru.

- Mislim da svako može da očekuje da verovatno ima još tela koja su bačena u jezero Mid, samo je pitanje da li možemo da ih pronađemo? - istakao je Spenser.

Mrtvozornik okruga Klark radi na identifikaciji ostataka.

Video: Na ovakvom mestu zaboraviš na sve: Sedneš, ćutiš i uživaš, dok pogled pred tobom puca

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA