Trenutak urušavanja višespratnice u Kini: Pod ruševinama zaglavljeno više osoba

 
  • 0

Slabo pridržavanje bezbednosnih standarda, uključujući ilegalnu nadogradnju i nekorišćenje armiranog betona, najčešći je razlog sličnih incidenata

Gaza, Izrael, Palestina, bombardovanje, rušenje zgrade Ilustracija Foto: Tanjug/AP

Šestospratna zgrada delimično se urušila u centralnoj Kini, zarobivši pod ruševinama nepoznat broj ljudi.

Još nije poznato da li je neko poginuo kada je došlo do urušavanja građevine oko podneva po lokalnom vremenu u gradu Čangša u provinciji Hunan.

Kineski državni mediji su preneli da se na mestu događaja nalazi više od 130 spasilaca, a rad na raščišćavanju nastaviće se i tokom noći, piše AP.

U zgradi se nalazio najmanje jedan restoran, prodavnice i jedan manji hotel, navodi se u izvaštajima. Slične zgrade u Kini uglavnom imaju stanove na višim spratovima, navodi AP.

Na fotografijama koje su se pojavile može se videti da je prednji deo zgrade uglavnom netaknut, dok izgleda da se urušio zadnji deo.

Slabo pridržavanje bezbednosnih standarda, uključujući ilegalnu nadogradnju i nekorišćenje armiranog betona, najčešći je razlog sličnih incidenata.

Uzrok je i često dotrajala infrastruktura.

(Telegraf.rs)

Video: Matea Milosavljević o seriji "Močvara"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA