Zašto je najava Zelenskog o poseti Blinkena neobična? Bela kuća se još uvek nije oglasila

 
 
 ≫ 
  • 4

Mediji pišu da ćemo možda tek krajem dana ili sutra saznati da li su stvarno američki zvaničnici bili u Kijevu i razgovarali sa Zelenskim

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski je sinoć tokom konferencije za medije rekao da će američki državni sekretar danas posetiti Kijev. Mediji pišu da je ova njegova izjava neobična.

Zelenski je najavio ovu posetu veoma visokog profila američkih zvaničnika - državnog sekretara Entonija Blinkena i sekretara za odbranu Lojda Ostina - tokom sinoćne konferencije za novinare na stanici metroa u Kijevu.

Obično o ovim stvarima čujemo tek nakon događaja, kada osoba visokog profila napusti zemlju i slike budu objavljene širom sveta.

Međutim, do sada smo nekoliko puta videli da su najavljivane posete evropskih lidera dok su oni bili na putu ka Kijevu, iako je to takođe rizično zbog trenutnih borbi u Ukrajini.

Ono što je takođe bitno jeste da ni Bela kuća niti Vašington nisu komentarisali najavu Zelenskog, iako je bilo pritiska.

Mediji pišu da ćemo možda tek krajem dana ili sutra saznati da li su stvarno bili u Kijevu i razgovarali sa Zelenskim.

Ukrajinski lider je rekao da će na vrhu dnevnog reda biti njegov zahtev za više oružja. On kaže da im je potrebno više teškog naoružanja i sofisticiraniji, savremeniji odbrambeni sistemi da bi se rasporedili na jugu i istoku gde su nove linije fronta i gde su borbe najžešće.

Video: Potresne scene iz Lavova: U napadu stradalo najmanje sedmoro ljudi

(Telegraf.rs)

Video: Poslednji autobus sa BAS-a krenuo za Ljubljanu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Striko

    24. april 2022 | 23:46

    Došao da pregovara za one junačine iz USA i EU, koji su se zavukli duboko u rupe. Jadovi belosvetski, tek vam je sad jasno sta je Srbin i sta je pravi hrabri vojnik. To vam je mala maca za Cer, Kolubaru a da ne pričam o legendarnoj bitki za Košare.

  • Striko

    24. april 2022 | 23:36

    Rooodjo, jesi li ti sebi našao zemlju u koju ces za par dana morati da pobegnes kao miš ?

  • Striko

    25. april 2022 | 02:50

    Ajde miševi, gde vam je ratnički i junački ponos? Boj ne bije zapadna zavara već boj bije ponos u Srbinu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA