Lavrov: Nema odgovora Ukrajine na diplomatske predloge Rusije

 
 ≫ 
  • 1

Komentarišući pregovore Rusije i Ukrajine, ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov ocenio je da izjave Kijeva ukazuju na nezainteresovanost Ukrajine za pregovore sa Moskvom.

Mirovni pregovori između Rusije i Ukrajine su u zastoju jer Moskva nije dobila nikakav odgovor od Kijeva na nedavne diplomatske predloge Rusije, izjavio je u petak ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

- Kada je od predsednika [Volodimira] Zelenskog zatraženo da prokomentariše još jednu verziju ruskih predloga, on je rekao da ništa nije dobio. Nije na meni da procenim u kojoj meri on kontroliše situaciju, ali to je samo jasna karakteristika toga gde se sada nalazi proces koji mi zovemo "pregovori"- objasnio je Lavrov.

Povodom pregovora o bezbednosnim garancijama za Ukrajinu, Lavrov je rekao da Moskva ni sa kim ne razgovara o ovoj temi. Ministar je, međutim, primetio da se Rusija ne protivi izboru Ukrajine za zemlje garanta.

Lavrov je sugerisao da, sudeći po izjavama predsednika Zelenskog i njegovih savetnika, Ukrajina nije zainteresovana za pregovore sa Rusijom.

Video: Lavrov dočekao turskog kolegu u Moskvi: Srdačno se izgrlio sa Čavušogluom

(Telegraf.rs)

Video: Šta sve morate reći anesteziologu pre operacije i zašto je njihova uloga jedna od najavažnijih

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljuba

    22. april 2022 | 17:19

    Bombarduj 24h i nepustaj pa da vidis dali nema nego i vi igrate politiku neku tesku neznate sts hocete

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA