Putin: "Odustajemo od napada na industrijsku zonu u Mariupolju, akcija je uspešna, svi vojnici su heroji"

 
 
 ≫ 
  • 27

Ministar odbrane Sergej Šojgu je rekao da je situacija u ukrajinskom lučkom gradu Mariupolju za sada mirna

Predsednik Rusije Vladimir Putin naredio je danas ruskoj vojsci da odustane od planova za juriš na fabriku Azovstalj u ukrajinskom lučkom gradu Mariupolju i saopštio da želi da ona i dalje bude pod blokadom.

- Smatram da je predloženi napad na industrijsku zonu u Mariupolju neprikladan i zahtevam da se odustane od njega - rekao je Putin.

Putin je od ministra odbrane Sergeja Šojgua zatražio da ruskim snagama uruči orden za oslobađanje Mariupolja, a celu vojnu akciju u ovom gradu ocenio je kao uspešnu.

- Svi ruski vojnici su za nas heroji - rekao je Putin.

On je rekao da Rusija mora da obezbedi sve socijalne garancije za pripadnike vojnih službi, ali da treba razmisliti i o dodatnoj podršci onima koji učestvuju u scepijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini.

- Molim vas da dostavite predlog za uručenje nagrada našim vojnicima koji su se istakli. Jasno je da u ovakvim slučajevima ne može biti drugačije - rekao je on.

Putin je još jednom iskoristio priliku da poruči svima koji nisu položili oružje da to učine.

- Ruska strana im garantuje život i dostojanstven tretman u skladu sa međunarodnim pravom. Svima koji su ranjeni biće pružena adekvatna medicinska pomoć - rekao je ruski predsednik.

Ministar odbrane Sergej Šojgu je rekao da je situacija u ukrajinskom lučkom gradu za sada mirna.

- Situacija u gradu je mirna i to nam omogućava da počnemo da uspostavljamo red, vraćamo stanovništvo u grad i uspostavljamo miran život - rekao je Šojgu.

On se osvrnuo i na one koji su pobegli u čeličanu Azovstal, rekavši da će im biti potrebno "oko tri do četiri dana da završe i taj posao".

Video: Putin doneo odluku: Snage za nuklearno odvraćanje u posebnom režimu pripravnosti

(Telegraf.rs)

Video: Vučić na Samitu Ukrajina-Jugoistočna Evropa u Dubrovniku

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA