≫ 

Prva izjava Makrona posle preliminarnih rezultata predsedničkih izbora

Pravo glasa u prvom krugu imalo je 47,8 miliona glasača

  • 10
Emanuel Makron Foto: Tanjug/AP

Predsednik Francuske Emanuel Makron zahvalio je večeras svim građanima koji su glasali za njega u prvom krugu predsedničkih izbora.

U narednih 15 dana ne treba da štedimo trud jer ništa nije urađeno, budimo skromni i odlučni, poručio je predsednik Francuske Emanuel Makron građanima Francuske.

- 24. aprila možemo da izaberemo novu francusku i evropsku epohu. 24. aprila možemo da napravimo izbor nade. 24. aprila možemo zajedno da napravimo izbor Francuske i Evrope - poručio je on pred svojim pristalicama govoreći o drugom krugu predsedničkih izbora.

Makron je obećao da će raditi na tome da ubedi sve birače, uključujući i one koji su bili uzdržani ili su glasali za kandidate krajnje desnice i krajnje levice, da glasaju za njega.

On je zahvalio svim građanima koji su glasali za njega u prvom krugu predsedničkih izbora.

- Vaše poverenje me obavezuje. Možete računati na mene da ću realizovati ovaj projekat napretka, francuske i evropske otvorenosti i nezavisnosti -  izjavio je Makron u svom prvom obraćanju posle prvog kruga predsedničkih izbora održanih danas.

- Zahvaljujem Ani Idalgo, Janiku Žadou, Valeri Pekres i Fabijenu Ruselu koji su mi večeras dali podršku - nastavio je Makron i pozvao sve sugrađane, bez obzira na njihov izbor u prvom krugu, da im se pridruže, prenosi televizija TF1.

Potpuno sam svestan da ova podrška neće biti podrška našeg programa i svestan sam toga, istakao je on.

- Želim da doprem do svih onih koji žele da rade za Francusku. Spreman sam da izmislim nešto novo kako bih spojio različita uverenja i osetljivosti kako bismo sa njima izgradili zajedničku akciju u službi naše nacije - naglasio je Makron.

Video: Napadnut predsednik Francuske

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Valjevac

    10. april 2022 | 22:20

    Marija lee pen do pobede,,

  • Ivan

    10. april 2022 | 23:48

    Iako ne volim desnicare i kvazipatriote, mozda sam malo licemeran, ali mislim da bi za nas bilo bolje da pobedi Mari Le Pen, mislim da bi imali puno bolje odnose s Francuskom nego sada.

  • Bg

    10. april 2022 | 23:31

    Front National Le Pen

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA