Britanski premijer obećao Zelenskom dodatnu vojnu pomoć: "Ukrajina pokazala lavovsku hrabrost"

 
 
 ≫ 
  • 16

Britanski premijer je rekao da će Engleska dodatno pojačati sankcije protiv Rusije

Britanski premijer Boris Džonson rekao je danas ukrajinskom predsedniku Vladimiru Zelenskom na sastanku u Kijevu da će Velika Britanija obezbediti Ukrajini 120 oklopnih vozila i nove protivbrodske raketne sisteme.

To je dodatna pomoć pored već obećane visokokvalitetne vojne opreme u vrednosti od 100 miliona funti koja je najavljena u petak, saopštio je Dauning strit, preneo je Rojters.

Džonson je nakon sastanka rekao da je Ukrajina pokazala lavovsku hrabrost, a zatim je dodao da će Britanija dodatno pojačati sankcije.

- Privilegija je što mogu da otputijem u Ukrajinu i da se danas lično sretnem sa predsednikom Zelenskim u Kijevu. Ukrajina prkosi svim izgledima i uspela je da potisne ruske snage od kapija Kijeva, ovo je najveći vojni podvig 21. veka - rekao je Džonson, prenosi Sky news.

On je zatim iskoristio priliku da još jednom osudi Putinove poteze.

- Danas sam jasno stavio do znanja da je Velika Britanija nepokolebljivo uz Ukrajinu u ovoj borbi. Pojačavamo sopstvenu vojnu i ekonomsku podršku i sazivamo globalni savez kako bismo okončali ovu tragediju i osigurali da Ukrajina opstane i napreduje kao slobodna i suverena nacija - rekao je Džonson.

Britanija, takođe, kako navodi Rojters, namerava da garantuje dodatnih 500 miliona dolara u kreditima Ukrajini kod Svetske banke, povećavajući garancije za ukupan zajam na milijardu dolara, kao i da liberalizuje carine na većinu proizvoda koji se uvoze iz Ukrajine i preduzme druge mere za liberalizaciju trgovine.

Video: Zelenski posetio ranjenu tinejdžerku u bolnici, ona mu otkrila da je postao TikTok zvezda

(Telegraf.rs)

Video: Sastanak Vučića sa Fon der Lajen

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    9. april 2022 | 20:03

    Radio sam u Kijevu u jednoj avio-kompaniji.Narod je frendli.Pola obozava Ruse.Druga polovina ne.Istina,postoji tenzija.Kao izmedju Srba i Hrvata.Ali Zelenski je zlo.Kao alat u rukama Amerike i Britanije,unistio je zemlju i zrtvovace pola populacije da bi dobio Nobela.Za mir.Ako je mogao Obama,sto ne bi mogao i on.I dobice.Ratovace sa zapadnim oruzjem do poslednjeg Ukrajinca,a ne kapira da si Ukrajinci i Rusi za Zapad obicno smece i da bi voleli da se nekako medjusobno istrebe.Moja supruga se klela u EU.Sada bi se prva,u slucaju referenduma,izjasnila protiv.Prosto receno,EU od drveta ne vidi sumu.Udavili su se u svom licemerstvu i duplim standardima.

  • Ezra

    9. april 2022 | 19:59

    Lavovsku hrabrost i neverivatnu glupost, dzonson ga pomazio po glavi i reko mu bravo mali prvi si

  • Слобо

    9. april 2022 | 20:00

    Због силне подршке запада, бићете сведени на етничку групицу! 😂😂😂 Какви идиоти!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA