Nensi Pelosi pozitivna na korona virus: Bajden negativan, "nije bila bliski kontakt"

 
 ≫ 
  • 2

Njen portparol objavio je danas vest, baš kada je Pelosi (82) trebalo da održi nedeljnu konferenciju za medije u Kapitolu

Nensi Pelosi, predsednica Predstavničkog doma američkog Kongresa je pozitivna na korona virus, naveli su iz njene kancelarije, napominjući da je ovo prvi put da je Pelosi obolela, posle dve godine primenjivanja strogih protokola u Predstavničkom domu, navodi Foks njuz.

Njen portparol objavio je danas vest, baš daka je Pelosi (82) trebalo da održi nedeljnu konferenciju za medije u Kapitolu.

Pelosi ima asimptomatski oblik korone. Predsednica Predstavničkog doma primila je tri doze vakcine što joj je obezbedilo snažnu zaštitu, naveo je on i dodao da će ona biti u karantinu u skladu sa federalnim zdravstvenim smernicama.

Planirani put delegacije Kongresa u Aziju na čijem je čelu trebalo da bude Pelosi je odložen.

Bajden negativan na testu, Pelosi nije bila "bliski kontakt"

Američki predsednik Džozef Bajden bio je negativan na poslednjem testu na kovid-19 u sredu uveče, saopštila je danas Bela kuća.

Pelosi se ne smatra "bliskim kontaktom" predsednika, saopštila je Bela kuća, pozivajući se na smernice američkih Centara za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), prenosi Rojters.

Direktor CIA Vilijam Berns testiran je pozitivno na korona virus 31. marta, saopštila je kancelarija američke obaveštajne agencije, a poslednji put video je predsednika DŽozefa Bajdena dan pre toga, na sastanku na kojem je nosio masku N-95, a njihov susret se nije smatrao bliskim kontaktom.

(Telegraf.rs)

Video: Predstavljen Veliki atlas Srbije na Sajmu knjiga, kapitalno delo Službenog glasnika

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA