Ukrajina odgovorila na kritike Lavrova: Moskva želi da skrene pažnju sa događaja u Buči

 
 
  • 17

Podoljak je rekao da Lavrov nije direktno uključen u pregovore

Član ukrajinskog pregovaračkog tima Mihail Podoljak odgovorio je na kritiku ruskog ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova, koji je ranije danas rekao da je Kijev odstupio od odredbi utvrđenih na sastanku u Istanbulu.

Podoljak je odbacio tvrdnje Lavrova da mu je Kijev predstavio nacrt mirovnog sporazuma koji je odstupio od predloga o kojima su se obe strane prethodno složile.

Podoljak je u pisanoj izjavi Reutersu rekao da Lavrov nije direktno uključen u pregovore i njegove izjave su bile "čisto propagandnog značaja".

On je rekao da Moskva želi da skrene pažnju sa događaja u Buči, gde su, prema rečima Ukrajine, ruske trupe počinile ratni zločin i ubile civile.

- Tako treba posmatrati svaku takvu izjavu - rekao je Podoljak.

Video: Snimak navodno napuštenih ruskih rovova kod Černobilja

(Telegraf.rs)

Video: Predstavljen Veliki atlas Srbije na Sajmu knjiga, kapitalno delo Službenog glasnika

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hogar

    7. april 2022 | 15:55

    Ukrajinci fasisticki.lazovi...stara Gebelsova skola

  • Rade

    7. april 2022 | 16:06

    Događaji u Buči su očigledna laž, iz aviona se vidi. Ukrajincii će je uporno ponavljati, kao što i dan danas Šiptari i Amerikanci ponavljaju laž o Račku, iako je nedvosmisleno dokazano da je laž.

  • NAMESTALJKA

    7. april 2022 | 17:14

    Zelenski sprovodi instrukcije iz Vasinktona, kao sto je to radio Alija Izedbegovic i Siptari na Kosovu. Pobili su ukrajince u Buci i sada to pripisuju Rusima. Rusija mora da shvati da mora zestoko reagovati, udariti takvom silinom i naterati Zelenskog na kapitulaciju. Rusija ce se samo tako spasiti. Meni je jako zao ukraninskog naroda, ali oni sami moraju da javno iznesu istinu o fasisti Zelenskom i fasistima americkim koji se nalaze u njihovoj zemlji i koji su 8 godina ubijali Ruse zbog cijih nedela je izbio ovaj rat.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA