SAD uvele nove sankcije Rusiji: Na listi članovi porodice Putina i Lavrova

 
 
 ≫ 
  • 5

SAD su već sankcionisale više od 140 oligarha i članova njihovih porodica i preko 400 zvaničnika ruske vlade

SAD su uvele nove sankcije ruskim bankarskim institucijama i članovima porodice ruskog predsednika Vladimira Putina.

Kako prenosi CNN, sankcije su uvedene ćerkama ruskog predsednika, kao i supruzi i ćerki ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova.

Sankcijama su obuhvaćeni i i članovi Saveta bezbednosti Rusije, uključujući bivšeg predsednika i premijera Rusije Dmitrija Medvedeva i premijera Mihaila Mišustina.

- Sankcije su uvedene ruskoj eliti i članovima njihovih porodica, uključujući i punoletnu decu Vladimira Putina, ćerki i supruzi Lavrova, članovima Ruskog bezbednosnog saveta, kao i bivšem premijeru Dmitriju Medvedevu i premijeru Mihailu Mišustinu - dodala je Bela kuća.

Ovim paketom obuhvaćene su i dve banke u Rusiji, a visoki zvaničnik američke administracije rekao je da ukoliko Putin bude promenio kurs prema Ukrajini sankcije bi mogle postepeno da se ukidaju.

SAD su već sankcionisale više od 140 oligarha i članova njihovih porodica i preko 400 zvaničnika ruske vlade, rekao je visoki zvaničnik.

Video: Bajden: Putin je ratni zločinac, nanosi pustoš Ukrajini

(Telegraf.rs)

Video: Da li će se zadržati sunčano i toplo vreme ili nam sledi preokret?!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Душан Краишник Бања Лука

    6. april 2022 | 17:21

    Хахахаххах

  • Aca

    6. april 2022 | 18:39

    A Putinovom dedi i babi nista? Nije fer

  • miki

    6. april 2022 | 22:27

    A sta ovaj monstrum izigrava.Skot od coveka Bajden i njegova Delpontica ,mi smo mislili da vec trunu,ali polako sve ce doci na svoje.Kad se njima pocnu uvoditi sankcije preklinjace svet sto postoji.Ziveo Putin i Vucic nas Predsednik.Neka im bog podari zdravlje i mudrost promenice se svet.Nemoze se vise na lazima graditi zemlja i demokratija u njoj.Podnecemo kao gradjani tuzbu protiv svih zlocinaca sto su nas bombardovali na lazima .Imamo sve dokaze ili molim nekog patriotskog advokata da to uradi.Pod hitno formirati novi blok ili savez sa prijateljskim zemljama i ukinuti UN i SB.Tamo amerika vlada.DOSTA

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA