Zelenski otišao u Buču: Pitali ga da li ima nade za mir

 
 ≫ 
  • 14

Predsednik Ukrajine obišao je danas Buču

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski posetio je Buču, pošto se i dalje pojavljuju dokazi o zverstvima u blizini Kijeva.

On je pregledao put na kome je ruska kolona upala u zasedu i razgovarao sa lokalnim stanovništvom. On je ponovio da je Rusija izvršila ratne zločine i genocid u Ukrajini.

Na pitanje Bi-Bi-Sija da li je još moguće razgovarati o miru sa Rusijom, on je rekao: „Da, jer Ukrajina mora da ima mir. U Evropi smo u 21. veku. Nastavićemo napore diplomatski i vojno“.

Podsetimo, ukrajinske vlasti i mediji podelili su snimak koji je navodno snimljen u gradu Buča u Kijevskoj oblasti, na kojem se vide tela poginulih koja leže na putu.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su sve fotografije i video materijali koje je objavio Kijev, a koje navodno svedoče o nekoj vrsti zločina ruskih vojnika u Buči, kako je navedeno, „još jedna provokacija“. Rusko ministarstvo navodi da sve vreme dok je to naselje bilo pod kontrolom Oružanih snaga Rusije nijedan lokalni stanovnik nije stradao u nasilnim akcijama.

Ministarstvo je istaklo da su sve ruske jedinice napustile Buču 30. marta, a da su južne delove grada, uključujući stambena naselja, ukrajinske trupe granatirale danonoćno iz artiljerije velikog kalibra, tenkova i višecevnih raketnih sistema.

Video: Zelenski posetio ranjenu tinejdžerku u bolnici, ona mu otkrila da je postao TikTok zvezda

(Telegraf.rs)

Video: Sastanak Vučića sa Fon der Lajen

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    4. april 2022 | 14:06

    GLUMAC MORA DA SLUSA AMERE I NATO NEONACISTE !!!

  • W

    4. april 2022 | 14:07

    Našli ste kog da pitate,on je zelen za politiku,mora da pita tatu Bajdona i ostale satonisticke bolesne umove

  • LAZ

    4. april 2022 | 14:24

    Kada to objavi BBS to mora da je istina. Ta lazna propaganda je pisala i o Markalama i Racku samo da bi Srbi bili bombardovani. Sve te njihove"istine " koje su dovele do velikih nesreca neka se vrate njima i.njihovoj deci, jer su srpska deca zbog takvog njihovog izvestavanja izginula.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA