Dve porodice pokušale da pobegnu iz Buče, pucano na njihova vozila: Među poginulima dva dečaka

Dve porodice pokušale su da pobegnu iz Buče, kada je na njihova vozila otvorena vatra

Komentari

  • Nenad Raos

    4. april 2022 | 04:19

    Mislim da nam svima nedostaju prave informacije. Jedni se izvori razlikuju od drugih kao nebo od zemlje. Kako to da su zločini u Buči otkriveni tek 4 dana nakon odlaska Rusa? Možda su ih učinili sami Ukrajinci, obračunavajući se s "domaćim izdajnicima"? To tek treba utvrditi. Ljudi se skanjuju, užasnuti su (što se može razumjeti), no u igri je borba za preraspodjelu svjetske moći. Možemo je shvatiti ako ruski imperializam, no i kao borva protiv anlgoameričkog neokolonijalizma. Treba vidjeti tko podržava, a tko ne podržava Rusiju, pa je sve jasno. Mislim da u ovoj situaciji Srbija vodi puno bolju politiku od Hrvatske. Rusiju ne možemo izbaciti iz Europe, kako bi to htjeli Amerikanci.

  • zlatko

    3. april 2022 | 20:08

    Gargamel:Za tvoju informaciju svi moji su se borili u NOB i to zato sto je Pavelic cijelu skoro cijelu jadransku obalu talijanima poklonio tako da nemam nikakvih komplexa po tom pitanju,a danas kad razmislim o onome sto se prije 80 god desavalo vidim ogromne greske i onih koji su stali na stranu fasizma i onih koji su bili antifasisti pa zavrsili kao totalitarni komunisti.O njima nek se brinu povjesnicari a danas nakon 80 god bih zelio da imamo demokratsko drustvo i drustvo ekonomskog obilja koliko got može a u to se nekako ovakav brutalan rat koji vodi Putin i Rusija ne uklapa.Evo vidis povlace se iz pola teritorija koji su osvojili ostavljajuc smrt i pustos .Ako to godi tvojoj dusi mojoj dusi ne godi a nadam se i vecini ljudi.I za kraj sto se tice trola koji mojim nickom pokusava u komentarima stvoriti zbrku projekt "postenih" pripadnika drugih naroda koji on pokusava prodati je davno zavrsio u zaboravu proslosti.

    • 3. april 2022 | 21:00

      Гаргамел

      @zlatko

      Није Путин разорио Либију, Ирак, Сирију, СФРЈ, Авганистан, Јемен ... а за вас информација И ТАМО ЖИВЕ ЉУДИ !!!

    • 3. april 2022 | 21:57

      zlatko

      @zlatko

      Tocno nije iako je Sirija razorena ruskim projektilima i avionima vise nego Americkim ali poanta je sto ti ne žalis nad stradanim nevinim ljudima i razaranjima u Ukrajini koje se desava sada i ovdje nego sadisticki uživas u onome sto Rusi rade .Razlog je vjerovatno sto jednako kao i putin odrices pravo Ukrajincima i na državu i na postojanje kao narod.Ja za razliku od nemam nikakvih problema da osudim rat i nasilje bilo gdje i da izrazim žaljenje i empatiju prema nevinim žrtvama ,a kakvo ce teci pregovori nisam mjerodavan da odlucujem iako stojim na principu teritorijalnog integriteta država.Znaci stop ratu a nek se svi rukovode onom bolje godinama pregovarati nego jedan dan ratovati.

  • Zlatko

    3. april 2022 | 18:28

    Gargamel:Kad vec citiras onda bi znao da za tu izreku su rekli za vrijeme tridesetogodisnjeg rata koji se vodio u evropi oko 1630 godine ali taj rat je donio i jednu dobru stvar.Od tada se pocela nositi kravata u Evropi po Hrvatima koji su je nosili.Tako da vidi povijesne li slucajnosti Toliko volis Hrvate a podsjetnik na njih i na vjencanju nosis.Salim se malo a ako ti ne zelis da gradis buducnost nego bi se vratio u proslost tvoj problem nedam se da vecina u Srbiji hoce u buducnost.I vidim da se odjednom na vasem sajtu pojavio trol s nickom Zlatko koji pise najcrnju propagandu pa da skrenem paznju da s njim nikakve veze ni dodira nemam.

    • 3. april 2022 | 18:55

      Гаргамел

      @Zlatko

      Тачно тако, то је било давно! Подсетићу вас да сте не тако давно једини у свету имали концентрационе логоре за децу ! Једини народ на свету који је систематски убијао децу !

    • 3. april 2022 | 19:24

      Гаргамел

      @Zlatko

      Без обзира што неко злоупотребљава ваше име ја мишљење не мењам. Напомињем, није свет настао 24.02.2022. ! Осудите и америчко војно присуство у Сирији, њихову подршку терористима ! Осудите и француску агресију на Либију и њихову подршку терористима...

  • Zlatko

    3. april 2022 | 17:30

    Gargamel:Samo ti misli i dalje to sto mislis i živi u proslosti i mržnji.Samo takvo razmisljanje nije nikog daleko dovelo a nadam se samo da Srbija ne misli tako je mogli bi opet povijest na jedan jako ružan nacin ponavljati .A ima nas kao Kineza i jednih i drugih i trecih tako da nije problem jos koji milion što mrtvih sto raseljenih.Saberi se malo covjece.

    • 3. april 2022 | 18:04

      Гаргамел

      @Zlatko

      Ја сам навео историјске чињенице које су записане у Бечу не у Београду а покушавам вам рећи да нисте набројали све жртве већ сте се ухватили Украјине као пијан плота. ЕУ и НАТО пакт су војни напали и уништили Либију, државу чији животни стандард нема није једна од агресорских држава! После свих зверстава које су припадници вашег народа починили у 1. а и у 2.светском рату мене би било срамота да кажем да сам Хрват а камоли да било кога осуђујем!

    • 3. april 2022 | 18:08

      Гаргамел

      @Zlatko

      У Магдебургу постоји натпис на катедрали ( у којој су Хрвати клали жене и децу - ни Срби написали већ Немци ) САЧУВАЈ НАС БОЖЕ ГЛАДИ, КУГЕ И ХРВАТА ! Ипак треба да вас буде срамота да кажете да сте Хрват !

  • Zlatko

    3. april 2022 | 16:59

    S:Pa evo da ti nekim redom odgovorim.Prvo skolu sam zavrio prije cetrdeset god i ako u pravopisu sto slucajno ili omaskom pogrijesim mislim da to na poanti nije izgubilo(i cinovnik nisam pa i strojopis mi nije najbolji).Drugo nemati empatije prema stradanju Ukrajine i njenog naroda(I Ukrajinaca i Rusa koji u njoj žive) i to pravdati da je to zbog Nato bombardiranja je mijesati ovce i novce kako se narodski kaže.Hocu reci jedno nema veze s drugim.Trece sto tebe najvise boli i 90ih godina je bila situacija kad ste raspolagali s gomilom aviona i bombardirali uzduz i poprijeko (sam sam prezivio dva avio napada) i vjerujem da je vam bilo ugodno u takvoj poziciji ali uvijek sam osuđivao one koji su namjerno gađali civile kao sredstvo osvajanja ili odmazde.Znaci nisam uživao u smrti i stradavanju civila nego mi je samo bilo žao sto su se zatekli u situaciji na koju nisu mogli utjecati.A rat je zavrsio tako da nije ni trebao pocimati.Jesu li republike države ?jesu.A da nije bilo rata razaranja i žrtava danas bi svi bili mnogo bogatija drustva i mnogo manje bi nas po bijelom svijetu trazilo kruh i Hrvata i Srba i drugih.I cetvrto da nije bilo rata kosovo bi bilo danas dio Srbije u kakvom autonomnom statusu neznam ali Srbija bi ocuvala cjelovitost.Neznam jeli ti drago zbog svega sto sam rekao vjerovatno nije ali dobro je znati i pogled nekog drugog.Zasto ja dodjem na ovaj vas sajt.Nece mene nitko pokolebati ili preodgojiti ali mogu stvari gledati iz sire perspektive.

    • 3. april 2022 | 17:17

      Гаргамел

      @Zlatko

      Нису Срби илегално увезли оружје у СФРЈ из Мађарске већ ХДЗ. Ви сте срушили државу у којој сте имали бољи животни стандард од Р.Србије и сад кад су Срби напустили Хрватску на тракторима а Хрвати аутобусима ви се сетили да смо могли живети лепо! Срби би били своји на своме само да се краљ није одрекао наплате ратне одштете и да вас није примио под наше окриље већ да су вам сви победници у рату а ваше комшије узеле део територије као што је и ред! Избегли бисмо и Јасеновац и сво страдање од ваше каме. Што се тиче Косова тамо је вршено етничко чишћење од стране балиста. Акција на КиМ је била изнуђена као и ова у Украјини. Опет кажем, сво зло у овом, ороплом и претпрошлом веку су започеле западне земље и њихови сателити попут Хрватске!!!

    • 3. april 2022 | 17:25

      S

      @Zlatko

      I pre 40 god se ucilo u skoli razdvajanje rečce ne od glagola. Ti sam sebe pobijas u svojim recenicama. Prvo ko kaze da nemamo empatije? Drugo nato bombardovanje Srbije nema veze sa sadasnjom situacijom u Ukrajini, ali mesanje nato pakta ima. Nit imam nameru da te preodgojim, niti pokolebam.Ti imas svoje misljenje, ja svoje. Ali i dalje tvrdim da je licemerno to sto pises.

  • Zlatko

    3. april 2022 | 16:14

    S::Eto ja kao Hrvat smatram da svaka žrtva ima pravo na suosjecanje .Neznam kako je sa Srbima ali mislim da bi to trebala biti opceljudska karakteristika.A ako ti mislis da ce gomila krvi nauciti Ukrajince da opet budu braca s Rusima bojim se da si debelo pogrijesio.Znas ima ih koji i danas kažu Srbi i Hrvati trebaju biti ponovo kao braca.Ja kažem budimo mi susjedi koji jedni druge postuju i zive u miru i suradnji a price o bratstvima i jedinstvima ostavimo u vremenu u kojem su i bile .Vrijeme nije nitko ni zaustavio ni vratio nazad.A isto ce to na kraju i s Rusima i Ukrajincima biti.

    • 3. april 2022 | 16:26

      S

      @Zlatko

      Prvo nauci odvajanje rečce ne od glagola. Drugo mi se ne radujemo prolivenoj krvi. Trece bas ste nas lepo susedi ispostovali tokom bombardovanja.Idi malo na vase portale i pogledaj sta tvoji saosecajni Hrvati pisu o nama. A sto se Ukrajine tice pogledaj malo siru sliku.

    • 3. april 2022 | 16:30

      S

      @Zlatko

      Samo mi reci jesi ovako zalio i branio Srbiju dok su nas bombardovali?

    • 3. april 2022 | 17:03

      Гаргамел

      @Zlatko

      Камо лепе среће да се никад нисмо са Хрватима братимили( јер су увек били на губитничкој страни ) , да смо им наплаћивали ратну одштету ( историја а и књиге у Бечу кажу да су увек били на страни агресора ) а и да смо им се светили ... било би нас више а и гајили би добросусетске односе ( што ви рекосте ) .

  • zlatko

    3. april 2022 | 15:42

    S:Jedino je licemjerno to sto netko misli da ima opravdano pravo za suosjecanje kada je on ili njegova grupa žrtva ali kad je rijec o nekom drugom tu suosjecanje orestaje.Ja imam svoj stav prema tome sto je rat u Ukrajini ali svejedno smatram da sva razmimoilaženja aktera tog rata nisu vrijedna jednog mrtvog covjeka ili djeteta a kamoli ovakvih razaranja kojima smo svjedoci.

  • zlatko

    3. april 2022 | 11:47

    Na osnovu vaseg odgovora vidim da u biti vi mislite da vodite rat s Natom samo na teritoriju Ukrajine.A sto je s saosjecanjem prema žrtvi?Ako ste tražili suosjecanje prema vama zar ne mislite da i druge žrtve ne zaslužuju suosjecanje?U ovom slucaju je to Ukrajina a da je ona željela biti prijetnja rusiji nikad se nebi odrekla nuklearnog naoružanja i dala ga upravo Rusiji.

  • jdm

    3. april 2022 | 11:35

    Ma kakav masakar?!? Na početku video snimka jedan "leš" podiže desnu ruku sa asfalta na grudi ili lice. Jeftina propaganda.

  • Ratni zlocin je poceo

    3. april 2022 | 10:48

    mnogo ranije I to od nato katolickih fasista a sad I ukrajinaca

  • Zlatko

    3. april 2022 | 10:36

    Da ne bude zabune ja sam Hrvat i ne vidim razloga da to krijem a zasto pratim na ovaj portal?Pa bilo kakva unformacija do koje dođem mi je važna iz kog got izvora dosla a bitno je jeli istina ili ne ,Svatko je ionako tumaci iz svoje politicke perspektive.A sad obožavateljima onogsa sto Rusija radi u Ukrajini jedno pitanje?Nato je bombardirao Srbiju i za vas je to trauma to razumijem ali zasto pobogu pljescete necemo sto jedna sruga sila radi drugom narodu.Nije Ukrajina kriva sto je Nato Srbiju bombardirao da bi sad iz osvete njoj pljeskali kad je Rusija doslovno razara i unistava.

    • 3. april 2022 | 10:50

      Kad citam vase komentare

      @Zlatko

      Odmah se setim jasenovac I sedamsto hiljada ubijenih srba od ustaski zlocinaca odgovorim I nesto

    • 3. april 2022 | 10:52

      Stidite se jasenovaca nemate vi

      @Zlatko

      Sta ovde da citate I komentarisete ustaski zlocini se ne zaboravljaju

    • 3. april 2022 | 10:54

      Sale71

      @Zlatko

      Zato što su ljudi bezosećajni i ne mogu da zamisle strah i suze dece dok bombe padaju.Zato je i sve tako kako jeste i zato ovaj svet mora propasti.

    • 3. april 2022 | 10:56

      S

      @Zlatko

      Da li ste vi zaboravili kad ste pozeleli nato avionima vedro nebo nad Srbijom?

    • 3. april 2022 | 11:01

      gemathegreat

      @Zlatko

      Ali je Ukrajina kriva što se guzilagde joj n8je mesto i gurala prst u oko Rusiji. Stavili su komičara i boksera da im kroje kapu a oni ih najadnije prodali amerima. Meni ih nije žao jer će ih svet podržavati do zadnjeg ukrajinca. A vama u evropu još malo pa će da uguraju 5 miliona izbeglica, pred glad i nestašice koje su vam ameri namenili. Zapamti moje reči, sledeće godine glad u evropi, i gradjanski rat u nemačkoj izmedju nacista i muslimana. I svojom zaslepljenošću i glupošću ste sve to zaslužili. Bili ste i ostali pomoćnici austrugarskih konjušara.

    • 3. april 2022 | 11:03

      Гаргамел

      @Zlatko

      Малобројни су они у Србији који се радују страдању народа у Украјини! Само се надамо правди за СВЕ страдале и казни за СВЕ агресоре! Није свет настао 24.02.2022. па да од тад осуђујемо агресије светских сила на слабије! ЕУ чија сте ви чланица је преплављена исламским фундаменталистима који живе од социјалне помоћи а размножавају се као текутови - бескорисни и опасни за друштво у којем обитавају! ЕУ је преплављена избеглицама баш из разлога који се сад дешава у Украјини али није РФ рушила власт у Либији, Сирији, Ираку, Авганистану, СРЈ ... већ ЕВРОПА. СРЈ и БиХ је бомбардована пројектилима са осиромашеним уранијумом од којег обољевају сви без обзира на националност и религију, јел то слобода коју је донело демократско друштво! ? Правда за све жртве и казна за све злочинце - будимо људи !

    • 3. april 2022 | 11:09

      Pisu jedni te isti

      @Zlatko

      Bog me ubio ako ste vi svatili šta vas čovek pita?Obraćate mu se ko da je on bombardovao Srbiju.Totalno pomraćenje uma kao posledica mržnje.

    • 3. april 2022 | 11:16

      321...

      @Zlatko

      Ništa ti ne razumeš. Prvo, NATO nas je bombardovao,oteo deo teritorije, a pritom stravičnom propagandom i lažima satanizovao, to radi i dan danas. Drugo, Amerika se već nekoliko godina unazad, ostrvila na Rusiju sa ciljem da je uništi, set se samo sankcija zbog besmislenih optužbi za trovanja Novičokom, mešanja u izbore, razmeštanja raketa na ruske granice zbog Irana, zabrane sportistima zbog navodnog dopinga, pritiska i pretnji državama EU zbog gasa, i da ne nabrajam više. Rusija je morala da se brani, da li je ovo najbolji način, ne znam. Treće, Srbija i dalje trpi teror NATO država, u stalnom pokušaju da se nametnu lažne optužbe za genocid, za neke lažne zločine, kao što je, npr. Račak. Takođe potpuna legalizacija samostalnosti okupirane teritorije. Rusija je ta koja štiti srpske interese. Može još da se obrazlaže, ali neka ovo bude dovoljno.

    • 3. april 2022 | 11:25

      Todor

      @Zlatko

      Šta ti nije jasno. Kad su nas bombardovali, ne Miloševića, nego narod, svi ste vi balavili od sreće, i vikali, još, ubij!! Sad ste odjednom, zaprepašćeni. Vama je sve opravdano, pod uslovom da je u vašem interesu.

    • 3. april 2022 | 13:01

      бинСр

      @Zlatko

      Господине Златко јел су вам преци били Православне вероисповести ... нема разлога да то кријете ! ?

  • Cika Velja

    3. april 2022 | 10:22

    Daleko od toga da opravdavam nekog,ali kada ce svet cuti pricu o putnickom vozu koji je NATO avion pogodio dva puta??? Nece nikad,jer za taj isti svet su Ukrajinci zrtve,a Srbi stoka!!! Ovakav zakljucak je prost,ali za nas Srbe,to je i pre Hitlera bila uobicajena prica!!!

  • zlatko

    3. april 2022 | 10:17

    Zasto žena da ne isprica svoju tragicnu pricu?Imenom i prezimenom se identificirala i prica se može provjeriti.Nek svijet vidi kako u praksi zgleda specijalna vojna operacija ne dao je bog nigdje nikada i nikome u svijetu.

    • 3. april 2022 | 10:23

      Uroš

      @zlatko

      Jel počelo radno vreme. Nedeljom nešto kasnije. Juče beše neka deca sa metkom u potiljku, najgnusnija laž, tipična za NATO kuhinju.

    • 3. april 2022 | 11:48

      Svet fasisticki je u tome

      @zlatko

      ucestvovao I pre tvoje price jesi li zaboravi nato fasiste I njihova ubijanja jesi li zaboravio jasenovac🐒

  • Celavi diktator

    3. april 2022 | 10:09

    Trebali bi zbog rusofila da izbegnete ovakve priče.Dovedete ih u situaciju da budu odvratni sami sebi braneći brata Putina i zločine njegove vojske.Rušite im ideal koji su stvorili o bezgrešnom čoveku.

    • 3. april 2022 | 10:18

      Cika Velja

      @Celavi diktator

      Nije bitno sto je NATO avion pogodio putnicki voz dva puta,i pobio puno vise ljudi! Bitno je da su Rusi pucali na civile,jer u vozu nisu bili ljudi,nego Srbi???

    • 3. april 2022 | 10:19

      Rusofil

      @Celavi diktator

      Natofili su nam odvratni od 99. Ne znam kakvi ste sami sebi braneći NATO.

    • 3. april 2022 | 10:24

      gemathegreat

      @Celavi diktator

      Vidiš, tu mnogo grešiš. Na telegramu imaš bezbroj kanala koji iz sata u sat izveštavaju. I iz ukrajinskog i iz ruskog ugla. Pogledaš obe strane i sam doneseš zaključke. Nebrojena svedočenja ukrajinaca govore u prilog rusima. Informiši se a ja i dalje ponosno stojim uz Putina. АХМАТ СИЛА.

    • 3. april 2022 | 11:12

      Neka mene kuci

      @Celavi diktator

      Je li stojiš pored Putina ili pored tastature?Takvi su mi najsimpatičniji.

  • Mik

    3. april 2022 | 09:50

    Clanovi AZOVa koji su hteli da izbegnu svoju zlu sudbinu?

  • Tomma

    3. april 2022 | 09:35

    Ma dosta više NATO propagande, ništa ne verujem. To je ista ona kuhinja koja je za nas svetu servirala laži. Kad kaže " priča koju želi da ceo svet čuje" , već izaziva mučninu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA