Peskov o kraju sukoba u Ukrajini, spominjao i Staljingrad: "Nema mesta emocijama"

 
 
 ≫ 
  • 4

Peskov je istakao da "nastavljaju sa radom", a da će emocije ostaviti "svojim neprijateljima"

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov komentarisao je pozive za okončanje sukoba u Ukrajini, rekao je da nema mesta za emocije i da nikakav "Staljingrad" nije u planu.

- Nemamo nikakav Staljingrad u našem kalendaru i ne bi trebalo ni da ga bude. Najvažnije, ne bi trebalo da bude mesta ni za emocije - rekao je Peskov.

On je dodao da su profesionalci uključeni u pregovore i da treba da im se veruje.

- Pozicija ruske strane je dobro poznata, logična je i ima čvrstu osnovu i ta pozicija se neće menjati - dodao je on.

Peskov je istakao da "nastavljaju sa radom", a da će emocije ostaviti "svojim neprijateljima".

Portparol ruskog predsednika je u izjavi spomenuo i Staljingrad, koji je poznat po bici, koja je bila glavna prekretnica u Drugom svetskom ratu.

Staljingradska bitka smatra se najkrvavijom bitkom u ljudskoj istoriji. Trajala je od 17. jula 1942. do 2. februara 1943. godine.

Bitku su obeležili brutalnost i nebriga za civilne žrtve sa obe strane. Bitka se sastojala iz nemačke opsade ruskog grada Staljingrada (današnji Volgograd), bitke unutar grada, i sovjetske kontraofanzive u kojoj su konačno bile zarobljene i uništene nemačke i ostale snage Sila Osovine oko grada. Ukupni gubici u ljudstvu se procenjuju na između 1,5 i 2 miliona.

Video: Snajperi po krovovima Istanbula: Počeli pregovori Ukrajine i Rusije

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihail

    30. mart 2022 | 12:58

    Ako samo uporedimo bombardovanje,Jugoslavije tj. Srbije i izmisljene razloge za to, Ako uzmemo protivzakonito nasilno otimanje Kosova,ne postovanje Briselskog sporazuma i to od Brisela, protivzakonito, iznad svega nasilno otimanje Srpske Krajine i nasilno teranje u TOR (ograda za ovce) srba u Republici Srpskoj Ako uzmemo Minski sporazum kojim je Ukrajina podpisala Republike Donjeck i Lugans ,a onda ih osam godina; bombardovala, ubijala i mucila stanovnistvo Ako uzmemo u ozir, da je Korona pandemija, za koju su, rusi i kinezi nasli vakcinu, ali je zapad ne priznaje zato sto je ruska i kineska. Ako uzmemo u obzir da su SAD izrovale; Irak,Libiju,Avganistan,Siriju,Vijetnam,Jugoslaviju itd da Sirijske i dr. izbeglice , zapad docekije bodljikavom zicom, a Ukrajincima daje; azil ,posao. STA TREBA BITI DA NE ZAKLJUCIS DA SU globalisticki hazari tj zapad, u stvari Hitlerovi nacisti . Ovo je borba dobra koje zastupaju, Rusi i zla najgore vrste, koje zastupa zapad. EU sa Njemackom je nacisticka tvorevina u kojoj bi Srbija bila u granicama Bg pasaluka i to malo Srba ne bi imalo pravo ni na sta , osim da budu robovi i da hodaju sa zutim trakama na rukama.

  • Nikolas

    30. mart 2022 | 12:50

    FASISTI SE MORAJU UNISTITI OPET!!!

  • Ljuba

    30. mart 2022 | 14:30

    "Bitku su obeležili brutalnost i nebriga za civilne žrtve sa obe strane'. CIVILNIH ŽRTAVA JE BILO SAMO SA JEDNE STRANE - RUSKE.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA