Dva koraka Rusije ka deeskalaciji sukoba u Ukrajini: Drugi je ključan

 
 
 ≫ 
  • 12

Prvi je u vojnoj, a drugi u političkoj sferi

Nakon završetka mirovnih pregovora Rusije i Ukrajine u Istanbulu, ruska delegacija je najavila dva koraka za deeskalaciju sukoba u Ukrajini.

Prvi je u vojnoj, a drugi u političkoj sferi.

Što se tiče prvog koraka u vojnoj sferi, Rusija je najavila drastično smanjenje vojnih aktivnosti u Kijevu i Černigovu, prema rečima zamenika ruskog ministra odbrane Aleksandra Fomina.

On je rekao da je takva odluka doneta zbog činjenice da pregovori o pripremi sporazuma o neutralnosti i nenuklearnom statusu Ukrajine, kao i o davanju bezbednosnih garancija Ukrajini, prelaze na praktičnu ravan i uzimajući u obzir principe o kojima je razgovarano tokom današnjeg sastanka delegacija Rusije i Ukrajine u Istanbulu.

Fomin je naveo da je Ministarstvo odbrane Ruske Federacije u cilju povećanja međusobnog poverenja i stvaranja neophodnih uslova za dalje pregovore i postizanje krajnjeg cilja - potpisivanja navedenog sporazuma, odlučilo da se radikalno smanji vojna aktivnost na kijevskom i černigovskom pravcu.

Drugi korak je ključan

Što se tiče drugog koraka ka deeskalaciji sukoba, on će biti preduzet u političkoj sferi i tiče se susreta ruskog i ukrajinskog predsednika Vladimira Putina i Volodimira Zelenskog.

Kako je rečeno, postoji mogućnost sastanka Putina i Zelenskog istovremeno sa parafiranjem mirovnog sporazuma od strane ministara spoljnih poslova.

Video: Sankcije su ih ojadile za milijarde ali to njima ne smeta: Deset najbogatijih ruskih oligarha

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Heroes

    29. mart 2022 | 16:07

    Vas dvojica mora da ste na licu mesta kad sve znate.

  • Nikola

    29. mart 2022 | 15:13

    Šta bi sa onom kolonom od 60 kilometara kod Kieva? Jesu li stigli? Pitam za druga

  • Zlatko

    29. mart 2022 | 15:59

    Najbolje bi bilo da nisu ni dolazil.iOstavljaju naruseno povjerenje vecinskih Ukrajinaca i manjinskih Rusa i razorenu zemlju i jednih i drugih.Rat nikome dobro nije donio.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA