Trudnica i beba umrle nakon napada na porodilište? Fotografija žene na nosilima obišla svet

 
 
 ≫ 
  • 37

Ona je odvezena u drugu bolnicu, ali nažalost, ni ona ni beba nisu preživele

Trudnica iz Ukrajine i njena beba navodno su umrle nakon što su ruske snage bombardovale porodilište u Mariupolju u kojem je trebalo da se porodi, preneo je AP. Ove informacije još nisu zvanično potvrđene.

Veruje se da se radi o trudnici koja je snimljena kako leži na nosilima dok je spasioci nose u kola hitne pomoći, a ta fotografija obišla je svet.

Na fotografijama i snimcima koje su u sredu objavili novinari AP nakon napada na bolnicu, viđena je trudnica kako miluje svoj krvavi donji deo stomaka dok su je spasioci nosili kroz ruševine u opkoljenom gradu Mariupolju.

Žena je odvezena u drugu bolnicu, navodno bliže frontu, a doktori su je porodili kako bi je održali u životu. Kada je shvatila da je izgubila bebu, žena je navodno plakala i rekla doktorima da je "odmah ubiju", prema rečima zdravstvenih radnika.

- Porodili smo je carskim rezom, ali beba nije pokazivala znakove života - rekao je hirurg Timur Marin.

Nakon toga su se fokusirali na majku.

- Više od 30 minuta reanimacije majke nije dalo rezultate. Obe su umrle - rekao je Marin u subotu.

U haosu nakon napada u sredu, doktori nisu imali vremena ni da saznaju ime trudnice, pre nego što su navodno suprug i otac došli po njeno telo.

Da podsetimo, predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski objavio je i snimak na kojem se navodno vidi napad na porodilište u Mariupolju, optuživši Rusiju da cilja civile, što je ruska strana negirala od samog početka operacije.

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov rekao je nakon sastanka sa ukrajinskim kolegom u Antaliji da je porodilište bilo baza za ukrajinske nacionaliste.

- Ukrajinski nacionalisti su ranije izveli iz porodilišta sve buduće majke i osoblje - izjavio je Lavrov posle razgovora sa ukrajinskim i turskim kolegama Dmitrom Kulebom i Mevlutom Čavušogluom.

- Čuli smo patetičnu retoriku o nekim zločinima koje je navodno mnogo puta počinila ruska vojska. 7. marta, naša delegacija je na sednici Saveta bezbednosti UN iznela dokaze da je dotično porodilište odavno zauzeo bataljon Azov i drugi radikali - izjavio je Lavrov.

On je dodao da su sve buduće majke, sve medicinske sestre i ostalo osoblje bili izvedeni napolje.

Video: Ukrajina preko Telegrafa sa suzama u očima šalje najvažniju poruku

(Telegraf.rs)

Video: Srpski spasioci krenuli u pomoć u BiH

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dada

    14. mart 2022 | 08:00

    Dal je moguce da padate na te fore, ,,trudnica" je zvezda Instagrama i pojavljuje se u vise slicnih snimaka , drugacije odevena, lako je proveriti!! Naopako, barem.mi.imamo iskustva sa ovakvim namestljkama!

  • Brta

    14. mart 2022 | 07:59

    Izgleda opet ista propaganda zapada kao i na Kosovu 1999.

  • Mimmi

    14. mart 2022 | 07:58

    Dogovorite se, prvo ste pokazivali slike sa novorođenčetom a sada je umrla na porodjaju😡😡😡

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA