IAEA: Osoblje u postrojenjima za radioaktivni otpad u Černobilju obustavilo rad zbog premora?

 
 
 ≫ 
  • 2

Ukrajinsko ministarstvo za atomsku energiju saopštilo je ranije danas da je napajanje nuklearne elektrane u Černobilju obnovljeno

Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) saopštila je danas da ju je ukrajinski regulator obavestio da je osoblje u postrojenjima za radioaktivni otpad u nuklearnoj elektrani u Černobilju prestalo sa popravkama koje obezbeđuju bezbedan rad sistema jer su iscrpljeni od neprekidnog rada otkako je Rusija zauzela postrojenje prošlog meseca.

- Ukrajinski regulator je obavestio IAEA da osoblje u (Černobilju) više ne obavlja popravke i održavanje opreme koje su deo sistema bezbednosti postrojenja, delom zbog svog fizičkog i psihičkog umora jer su radili bez prestanka skoro tri nedelje - navodi se u saopštenju agencije UN koje je preneo Rojters.

Ukrajinsko ministarstvo za atomsku energiju saopštilo je ranije danas da je napajanje nuklearne elektrane u Černobilju obnovljeno, što znači da će sistemi za hlađenje normalno funkcionisati i da neće morati da se koriste agregati.

Ukrajina je ranije upozorila na povećan rizik od curenja radijacije ako se ne popravi visokonaponski dalekovod do elektrane, koji je bio oštećen u sukobima, preneo je Rojters.

Video: Agencije javljaju da su ukrajinske snage namerno uništile most severozapadno od Kijeva

(Telegraf.rs)

Video: Srpski spasioci krenuli u pomoć u BiH

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA