Ukrajina potvrdila: Pregovori sa Rusijom se nastavljaju sutra

 
 
 ≫ 
  • 2

Prethodno je portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao da će pregovori Rusije i Ukrajine biti nastavljeni sutra u virtuelnom formatu

Savetnik šefa kabineta predsednika Ukrajine Mihail Podoljak potvrdio je da će pregovori sa Rusijom biti nastavljeni sutra.

- Pregovori se održavaju neprestano u formatu video-konferencija. Radne grupe neprekidno rade. Veliki broj pitanja zahteva konstantnu pažnju. U ponedeljak, 14. marta, biće održana pregovaračka sednica kako bi se sumirali preliminarni rezultata - napisao je Podoljak na Tviteru.

Prethodno je portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao da će pregovori Rusije i Ukrajine biti nastavljeni sutra u virtuelnom formatu.

- Da - rekao je Peskov na pitanje da li će pregovori biti održani onlajn.

Peskov je prethodno rekao da se trenutno ne vode pregovori, već da je njihov nastavak planiran za sutra.

On je tako reagovao na izjavu savetnika ukrajinskog predsednika Alekseja Arestoviča, koji je rekao da se pregovori izmneđu Rusije i Ukrajine upravo odvijaju, a koju je prenela britanska agencija Rojters.

- Ne. Pregovori su planirani za sutra - rekao je Peskov agenciji RIA Novosti, odgovarajući na pitanje o tome da li su pregovori između dve strane u toku.

Rojters je preneo da je savetnik ukrajinskog predsednika rekao da Ukrajina i Rusija danas vode aktivne pregovore, kao i da je u fokusu ukrajinskih vlasti situacija oko opkoljenog grada Mariupolja.

- Razgovori se trenutno nastavljaju - preneo je Rojters izjavu Arestoviča na nacionalnoj televiziji.

Arestovič je, između ostalog, naveo da Ukrajina ima dovoljno trupa raspoređenih u Mariupolju da spreči zauzimanje tog grada, tako što će, kako je poručio, opkoliti ruske snage.

Video: Rukuju se, rukuju: Počela druga runda pregovora Rusije i Ukrajine

(Telegraf.rs)

Video: Meštani Podgore o velikoj šteti od nevremena u Hrvatskoj

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA