Ispovest kolege novinara koji je ubijen u Ukrajini: "Video sam kad su Brenta pogodili u vrat"

 
 ≫ 
  • 15

Kolega ubijenog novinara kratko je intervjuisan dok su ga lekari zbrinjavali u bolnici

Huan Dijego Herera Aredondo, kolega novinara Brenta Renoa koji je danas ubijen blizu Kijeva, još ne zna da je on mrtav i trenutno se u bolnici oporavlja od povreda koje je zadobio u napadu. 

On je kratko intervjuisan dok su ga lekari zbrinjavali u bolnici.

- Prošli smo prvi most. Videli smo izbeglice i krenuli ka njima. Neko je ponudio da nas preveze do drugog mosta. Počeli su da pucaju na nas. Vozač se okrenuo. Brent je pogođen u vrat. Ne znam kako je, razdvojili smo se u napadu. Mene su dovezla ambulantna kola - ispričao je on, predstavljajući se kao Huan.

Huan je zadobio ranu od gelera u butini.

Podsetimo, Brent Reno je nekadašnji novinar lista "Njujork tajms" i ubijen je u blizini Kijeva, saopštio je danas šef regionalne policije, prenosi Tanjug.

Ovaj 51-godišnji nagrađivani novinar ubijen je kada su ruske snage otvorile vatru na automobil u blizini Irpina, preneo je britanski list "Gardijan".

Nakon vesti o smrti američkog novinara u Ukrajini kod Irpina oglasio se i Njujork Tajms.

- Njujork Tajms izražava duboku tugu zbog smrti američkog novinara u Ukrajini, Brenta Renoa. Brent je bio talentovani fotograf i snimatelj, ali on nije bio na zadatku Njujork Tajmsa u Ukrajini - objavio je Klif Levi, urednik ovog lista.

U punom saopštenju novinske kuće navodi se da je on radio ranije za njih, a najkasnije to je bilo 2015. godine, i da je koristio stari novinarski bedž.

Video: Ukrajina preko Telegrafa sa suzama u očima šalje najvažniju poruku

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbin

    13. mart 2022 | 14:41

    Otkud znate da su rusi pucali??? imate li neke dokaze za tebe vase tvrdnje zlotbori zapadni? Navikli smo mi Srbi i Rusi da smo za vse bede ovoga sveta mi krivi. Ovaj put vam to nece proci to vam garantujem. Imate da dodjete na koljenima kod Vladimira i da pitate da li mozete da pisnete!!!

  • Bole

    13. mart 2022 | 14:36

    Ništa ne zna ali zna da su Rusi pucali i ubili dnovinara

  • Filip

    13. mart 2022 | 14:49

    Bivsi novinar koji je koristio staru novinarsku legitimaciju verovatno je placenik koji se borio na strani ukrajnskih nacista

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA