Poznato šta su Makron i Šolc poručili Putinu u razgovoru: Evo šta je on njima odgovorio

 
 ≫ 
  • 44

On je takođe odgovorio na njihovu zabrinutost povodom humanitarne situacije u Ukrajini

Ruski predsednik Vladimir Putin preneo je u telefonskom razgovoru francuskom lideru Emanuelu Makronu i nemačkom kancelaru Olafu Šolcu kakav je tok pregovora Moskve i Kijeva. Makron je pozvao Putina da ukine opsadu grada Mariupolja na jugu Ukrajine, gde ljudi danima žive bez vode i struje.

On je takođe odgovorio na njihovu zabrinutost povodom humanitarne situacije u Ukrajini, saopštio je Kremlj.

U saopštenju nisu navedeni drugi detalji, prenosi Rojters. U petak je Putin rekao da u pregovorima ima "određenih pozitivnih pomaka".

Međutim, kako prenosi CNN, nemački kancelar Olaf Šolc i francuski predsednik Emanuel Makron pozvali su ruskog predsednika Vladimira Putina da zakaže hitan prekid vatre u Ukrajini tokom 75-minutnog poziva u subotu.

Makron i Šolc su takođe apelovali na Putina da "krene ka diplomatskom rešenju sukoba", rekao je portparol nemačke vlade Štefen Hebestrajt.

On je rekao da je razgovor bio deo tekućih međunarodnih napora da se okonča rat u Ukrajini. Dve strane su se složile da ne otkrivaju dalje detalje razgovora, dodao je on.

Šolc je razgovarao sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim pre razgovora sa Putinom o njegovoj „proceni trenutne situacije“ i „složili su se da ostanu u bliskom kontaktu“, rekao je portparol.

Video: Mural Vladimira Putina ponovo ruiniran: Velika zelena fleka preko lica

(Telegraf.rs)

Video: U čast Ivana Tasovca: Svečano otvaranje koncertne sezone Beogradske filharmonije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    12. mart 2022 | 15:41

    Zali boze sto ginu Rusi i Ukrajinci zbog interesa amera i eu, sad im se kao zuri da se rat sto pre zavrsi a kada su bombardovali Srbiju 1999 godine onda im se nije nesto zurilo nego su bombardovali sve redom....Primirje im sluzi samo da dovuku sti vise naorusanja u Ukrajinu kako bi se jos bolje ubijali zbog njihovog intreresa. Njihova demokratija je da kad negde gori ti dolivas benzina na vatru...

  • Nikola

    12. mart 2022 | 16:30

    Ajde malo da se podsetimo. Putin već mesecima da ne kažem godinama poziva na dogovor i šta je dobio? Nema dogovora Ukrajina ide u NATO, rusima u Ukrajini je zabranjeno da govore maternji jezikom, zabranjeno da budu Rusi. Potire se komunistička i antifašistička prošlost a vraća se nacizam i nacisti. Jedino žto im je milo iz komunizma su komunističke granice. Naravno, treba nastaviti pregovore do konačne kapitulacije nacista. Ukrajina treba da prođe kao i Jugoslavije, setimo se da je podržavala i priznala separatiste. Sadašnja priča o kosovu je zamajavanje iz njihovih interesa. Podsetimo takodje da je ambasador Ukrajine u Zagrebu izjavio da je Ukrajina uvek podržavala pravedni borbu Hrvatske za slobodu. Pa eto i mi a i Rusija podržavamo pravedni borbu naroda DNR I LNR za slobodom

  • Mihailović

    12. mart 2022 | 15:40

    Rusija stalno tražila dogovor, a oni i NATO odbijali dogovor... Samo podržavali Ukrajinu i naoružavali za napad na Ruse u Lugansku i Donjecku...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA