Jezivo upozorenje Zelenskog ostatku Evrope: "Mi ćemo biti prvi, ti ćeš biti drugi"

 
 
 ≫ 
  • 20

Izjava Zelenskog usledila je dok je specijalna akcija ruske vojske u Ukrajini ušla u 13. dan, bez naznaka da će uskoro doći kraj

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski upozorio je da se Rusija neće zaustaviti sa trenutnom akcijom i da će nastaviti da preti drugim evropskim zemljama.

- Mi smo mesto u Evropi, mesto slobode, zona slobode. Kada se narušavaju i gaze granice prava i sloboda, onda nas morate zaštititi. Zato što ćemo mi biti prvi, ti ćeš biti drugi - rekao je Zelenski u intervjuu za ABC News.

Izjava Zelenskog usledila je dok je specijalna akcija ruske vojske u Ukrajini ušla u 13. dan, bez naznaka da će uskoro doći kraj.

Prošlog petka NATO je odbio da uvede zonu zabrane letenja iznad Ukrajine, tvrdeći da bi ovaj potez mogao da isprovocira rat u Evropi.

- Ne možemo da dozvolimo da Rusija bude aktivna samo tamo, jer nas bombarduju, granatiraju, šalju rakete, helikoptere, borbene avione - mnogo toga. Mi ne kontrolišemo svoje nebo - rekao je Zelenski.

On je dodao da bi američki predsednik Džo Bajden mogao da uradi više da pomogne Evropi, prenosi Independent.

- Siguran sam da može i voleo bih da verujem u to. Sposoban je da to uradi - dodao je Zelenski.

Predsednik Ukrajine tvrdi da ruske trupe nastavljaju da napadaju civilne strukture, primoravajući ukrajinsku strukturu na odmazdu.

U međuvremenu, ukrajinska armija je u utorak rekla da ruske trupe planiraju da krenu na Kijev, nakon što nisu uspeli da zauzmu prestonicu pre skoro dve nedelje.

- Siguran sam da su Ukrajinci spremni da se bore protiv Rusije celog života. Izdržaćemo, pa čak i ako dođu u sve naše gradove, biće pobune, pobunjeničkog rata. Niko neće predati našu nezavisnost - poručio je Zelenski.

Video: Bacili molotovljev koktel na zgradu ruske agencije u Parizu: Zaharova objavila snimke

(Telegraf.rs)

Video: Ministar policije Ivica Dačić u poseti Makedoniji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoka

    8. mart 2022 | 10:36

    Vi niste prvi vec je Yugoslavia bila prva od vas fasista, govori istinu papanu jedan.

  • Boban

    8. mart 2022 | 11:04

    Da si ti na vreme malo slusao sta ti pricaju rusi sada nebi morao svaki dan kukati da te neko drugi spasava, ameri i eu te zrtvovali radi svojih interesa a ti si zrtvovao narod Ukrajine radi svojih i njihovih interesa......

  • Zoka

    8. mart 2022 | 10:32

    Niste vi u Evropi vec u Aziji, Evropa je krenula u pljacku kao hitler uz pomoc Amerike, to neide vise jer ste stali na rep nekom ko se vas neplasi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA