Treći pokušaj: Rusija proglasila zatišje u Ukrajini, hoće li civili izaći iz Mariupolja?

 
  • 0

Prekid vatre najavljen je za 8 časova po našem vremenu

Nakon dva neuspela pokušaja, za danas je ponovo dogovoren privremen prekid vatre, kako bi civili mogli da napuste Kijev, Mariupolj, Sumi i Harkov.

Rusija je najavila da će humanitarni koridor biti otvoren od 8 časova po našem vremenu. Ukrajinski zvaničnici tek treba da potvrde ovu informaciju.

Rusija je saopštila da će "pratiti i kontrolisati evakuaciju civila tokom prekida vatre iz gradova Ukrajine uz pomoć dronova".

- Stoga upozoravamo da su svi pokušaji ukrajinske strane da još jednom obmane Rusiju i ceo civilizovani svet u remećenju humanitarne operacije, navodno krivicom Ruske Federacije, ovoga puta beskorisni i bespredmetni - navodi se u saopštenju.

Iz ruskog Ministarstva odbrane ističu da čeakju konkretne akcije zvaničnih kijevskih vlasti, kao i rukovodstva navedenih gradova.

Podsetimo, juče je ponovo zaustavljena evakuacija civila iz opkoljenog grada Mariupolja na jugoistoku zemlje.

Proruski separatisti i ukrajinska nacionalna garda uzajamno su optuživali jedni druge da nisu uspeli da uspostave humanitarni koridor iz Mariupolja u nedelju, što je bio drugi pokušaj da se evakuišu civili.

Video: Da li je ovo trenutak kada projektili padaju na zgradu u kompleksu Nuklearne elektrane Zaporožje?

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA