Ministarstvo odbrane Rusije objavilo šta znače misteriozna slova na njihovim tenkovima

 
 ≫ 
  • 7

U početku su kružile informacije da su slovima obeleženi različiti „talasi“ ruskih snaga, potom i da označavaju posebne jedinice, a rusko ministarstvo je pomalo kriptičnom objavom objasnilo šta se krije iza slova

Rusko Ministarstvo odbrane objavilo je na zvaničnom nalogu na Instagramu fotografije sa objašnjenjem slova kojim su obeležene jedinice ruske armije i koje učestvuju u specijalnoj operaciji u Ukrajini.

Dosta se speulisalo o značenju latiničnih slova „Z“ i „V“. U početku su kružile informacije da su slovima obeleženi različiti „talasi“ ruskih snaga, potom i da označavaju posebne jedinice, a rusko ministarstvo je pomalo kriptičnom objavom objasnilo šta se krije iza slova.

Na fotografiji sa velikim latiničnim slovom „Z“ piše – „Za pobedu“. Slovo „V“ je našlo svoje mesto u rečima „Snaga je u istini“ (Sila „V“ pravde), ali i u motu „Zadatak je ispunjen“ (Zadača vыpolnena).

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Минобороны России (@mil_ru)

Kasnije je Ministarstvo odbrane Rusije naglasilo da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.

Sve informacije u vezi sa situacijom u rusiji pratite na našem blogu.

Video: Ruska vojska ušla u Černobilj: Tenkovi ispred sarkofaga koji čuva ostatke reaktora broj 4

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA