Bela kuća otkrila da li će nuklearne snage staviti u povišen stepen pripravnosti

 
 ≫ 
  • 26

Nakon odluke Vladimira Putina stigla i odluka Bele kuće

Bela kuća saopštila je da SAD nemaju razlog da menjaju nivo pripravnosti nuklearnih snaga nakon odluke ruskog predsednika Vladimira Putina.

- Nismo promenili sopstvena upozorenja i nismo promenili sopstvenu procenu na tom planu, ali takođe moramo da budemo veoma jasni u pogledu upotrebe pretnji s ruske strane - rekla je portparolka Bele kuće Džen Psaki za MSNBC.

Podsetimo, Putin je juče naredio da se snage nuklearnog odvraćanja stave u viši stepen pripravnosti.

Ruske kopnene, vazdušne i podmorničke snage za nuklearno odvraćanje počele su dežurstvo u pripravnosti sa pojačanim osobljem, obavestio je predsednika Putina ministar odbrane Sergej Šojgu.

Putin je zatražio od Šojgua i načelnika Generalštaba Valerija Gerasimova da u nedelju stave strateška sredstva odvraćanja ruskih oružanih snaga na "režim specijalnog borbenog dežurstva". Predsednik je naredio da se primeni status povećane pripravnosti nakon što je optužio "najviše zvaničnike vodećih zemalja NATO-a" da se prepuštaju "davanju agresivnih izjava o našoj zemlji".

Video: Putin doneo odluku: Snage za nuklearno odvraćanje u posebnom režimu pripravnosti

(Telegraf.rs)

Video: Hrvatska: Pripreme za sprečavanje poplave u naselju Aljmaš

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nebojša Berak

    28. februar 2022 | 17:39

    Da USA imaju ono sto Rusija ima a da Rusija instalira na Kubu kao sto oninzele u Ukrajinu rakete, NEBI cekali ni sekund vec bi tukli po Rusiji. Sve u svemu Rusija ne sme da pristane na orimirje jer je to period kada bi dobili oruzje kao sto smo mi idioti pristajali devedesetih. Treba primeniti njihovu taktiku iz 1999 prema nama, tukli su do samog trenutka potpisivanja a najbise noc uoci potpisivanja primirja. Ovo je pitanje zivota i smrti Rusije ali i Srbije. Ako padne Rusija pada Srbija i obrnuto ako Rusija pobedi pobedjuje Srbija ovde sve glat i vraca KiM.

  • sasa

    28. februar 2022 | 18:43

    Nezamislivo je i pomisliti na nuklearni svetski rat i razaranja! Ne postoji opreznost u tom slucaju jer ako se desi, desice se svima na svetu u jednom danu sto je dovoljno samo da se kaze laku noc. Trenutna pozicija Rusije je teska u smislu globalnog izolacionizma koji je u najavi i primeni. Kako zapad steze omcu racunajuci da je to neka vrsta kazne time pravi i gresku jer zestoko isprovocirana i ranjena zver ce uciniti sve da se oslobodi a to je u ovom slucaju ultimativno oruzje. Naravno izgubio bi celi svet i civilizacija ali najvise bi izgubio razvijeni zapad jer zive po najvisim standardima trenutno. Bilo je nezamislivo kad je instagram pao na jedan dan a da ne pricamo o potpunoj nestasici svih osnovnih zivotnih potreba na mnogo duzi period. Nesto nisam siguran da zapad to vidi realno. Svet se treba moliti i nadati da ce se svi urazumiti i prihvatiti mir, ako je to moguce.

  • Mali

    28. februar 2022 | 17:29

    Ada ljudi putin je to rekao u slucaju da se umesaju amerikanci , da im nabije malo strah.. Pa bre nisu ludi ni oni a ni on da poubijaju ceo svet realno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA