Konašenkov: "Rusija nije započela neprijateljstva, već ih završava posle 8 godina"

 
  • 9

- U toku ovog rata ubijeno je više od 14.000 ljudi, uključujući stotine dece - rekao je portparol Ministarstva odbrane

Rusija nije započela višegodišnji vojni sukob u Ukrajini, ali nastoji da ga privede kraju, rekao je portparol Ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

- Neprijateljstva režima u Kijevu i sistematsko istrebljenje stanovnika Donbasa trajala su osam godina. U toku ovog rata ubijeno je više od 14.000 ljudi, uključujući stotine dece. To je moralo da se zaustavi. Neophodno je da se stane na kraj beskrajnim pretnjama režima u Kijevu Rusiji. I Rusija će to učiniti - rekao je Konašenkov na brifingu u ponedeljak.

Komentarišući situaciju na frontu, oficir je izvestio da snage Donjecke Narodne Republike završavaju opkoljavanje grada Mariupolja i da su napredovale 23 kilometara uz pomoć vatrene podrške Rusije, preuzimajući kontrolu nad naseljima Nova Astrahanj i Borovenki.

Video: Počeli pregovori Rusije i Ukrajine, beloruski domaćini im poručili: Možete se osećati bezbedno

(Telegraf.rs)

Video: Počelo suđenje Miki Aleksiću

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BAJA

    28. februar 2022 | 14:37

    Bravo Igore, sve je ovo krenulo od Amerike i EU fasista, sve su unistavali do Sirije, tu ste ih stopirali, sad se okomili na vas kucni prag preko izdajnika u Ukrajini. Rusija to nesme sebi dozvolit da ih fasisti okruze bazama sa svih strana.

  • Rade

    28. februar 2022 | 15:11

    Ukre i Fašiste treba UNIŠTITI!!!

  • Toma

    28. februar 2022 | 14:58

    A ko je podržavao te separatiste u Donbasu ? Sigurno bi oni ratovali sa Ukrajincima 8 godina da nisu imali nečiju podršku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA