Ambasador Srbije u Kijevu: Naši napuštaju zemlju, čuju se detonacije, putevi zakrčeni

 
 ≫ 
  • 0

U ovom trenutku su na snazi mere upozorenja na opasnost

Ambasador Srbije u Kijevu Aca Jovanović rekao je danas da je jedan broj građana Srbije evakuisan iz Ukrajine i pre nego što je izdata preporuka ambasade, a da se jedan broj naših državljana trenutno vraća iz te zemlje.

On je u izjavi za RTS istakao da je ambasada u kontaktu sa državljanima Srbije koji trenutno pokušavaju da napuste tu zemlju.

- Pratim kretanje onih državljana koji su se javili. Oni mi se javljaju povremeno tako da znam dokle su stigli da bismo imali informaciju kada napuste zemlju - rekao je Jovanović.

Kaže da su u ovom trenutku na snazi mere upozorenja na opasnost.

- Čuju se detonacije, znači da ima aktivnosti. S obzirom da su putevi zakrčeni, da su na putevima prema zapadu kontrolni punktovi, jer je uvedeno ratno stanje, a samim tim i obaveza mobilizacije svih punoletnih državljana Ukrajine od 18 do 60 godina, tu dolazi do zastoja i do stalnih kontrola - navodi Jovanović.

Dodao je da su u ambasadi dobili informaciju da će ukrajinske železnice u večernjim satima od 19.50 pa do 22.37 imati vozove koji polaze iz Kijeva u pravcu zapada.

Video: Ovako izgleda kad se bore Rusi i Ukrajinci: Navodno, nebo gori na istoku Ukrajine

(Telegraf.rs)

Video: Koncert Konstrakte i benda Zemlja gruva u Sava Centru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA