Potresni prizori iz Kijeva: Građani od rane zore jure ka skloništima, zgrada uništena

 
 
  • 7

Kako javljaju mediji, pogođena je škola u Gorlovki i tri mosta u blizini Kijeva. Granatirani su gradovi širom Ukrajine

Ukrajinci su se ovog jutra probudili sa spoznajom da jučerašnji dan nije bio samo ružan san. U njihovoj zemlji je juče proglašeno ratno stanje nakon što je ruski predsednik Vladimir Putin otpočeo specijalne vojne operacije u Ukrajini.

I ovog jutra, nekoliko glasnih prasaka odjeknulo je Kijevom u zoru, a sirene za vazdušne napade su se neprestano oglašavale na pustim ulicama.

Potresne fotografije koje stižu iz Kijeva prikazuju sav užas koji njegovi stanovnici preživljavaju, panično bežeći da bi se sakrili u skloništima.

Kako javljaju mediji, pogođena je škola u Gorlovki i tri mosta u blizini Kijeva. Granatirani su gradovi širom Ukrajine.

"Ceo moj život je u ovom rancu"

Ukrajinski novinar Majk Sapiton je među hiljadama koji u ovom trenutku beže iz Kijeva i on je uživo tvitovao o svom bekstvu iz prestonice, preneo je BBC.

Današnji dan mu je počeo tako što se probudio u ranim satima uz zvuk, kako je rekao, eksplozije balističkih projektila.

Sapiton, koji je zamenik glavnog urednika ukrajinskog Forbsa, zatim se uputio ka stanici metroa. Mnogi su otišli ​​u podzemlje da potraže zaklon od eksplozija.

Nekoliko sati kasnije, on  je krenuo iz, kako je rekao, "mog dragog grada, mog Kijeva".

"Sate smo proveli u skloništu"

Aleksij, koji se nalazi u Harkovu blizu ruske granice, kaže da su on i njegova porodica bili primorani da se sklone juče i preko noći.

- Juče je bio napet dan. Oko tri sata smo morali da se krijemo u skloništu. Sklonište je zapravo bio podrum višespratnice i situacija je bila prilično teška. Srećom, još imamo struju i internet vezu, ali... brzina je veoma mala - rekao je on jutros za Sky News.

- I juče i jutros su počeli raketni napadi, a oni su granatirali oko pet sati ujutru. Tako da smo proveli ceo dan prateći vesti, a takođe i naše podzemne stanice.. sve se koriste kao skloništa, skloništa za ljude. Prvi put u životu smo čuli artiljerijsku granatu i osetili smo 10 hitaca koji su ispaljeni četiri do pet kilometara dalje. Ali svi smo bezbedni i srećni što je situacija manje-više kontrolisana - objasnio je on.

Video: Mesto na ulici u Kijevu gde je pogodio ruski projektil: Krhotine, delovi rakete i razbijeno staklo

(Telegraf.rs)

Video: Ono kada se sve oko tebe ruši, a tebi je laganica:U radnji izbio požar, on ostao "ladan kao špricer"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zorana

    25. februar 2022 | 10:40

    Strasni i bolni prizori iz Ukrajine vracaju me u 1999 godinu kada su zlikovci i ubice iz Nato pakta ubijale decu ,gadjale mostove ,bolnice. Bio je to Milosrdni andjeo koji je Evropa podrzala.Tu invaziju na Srbiju Ukrajina nije osudila. Te evropske i americke ubice sada osudjujuci Putina i Rusiju osudjuju i sebe zbog "humanitarnih" ubistava ucinjenih 1999. Sramota je jos veca sto se isti pozivaju na medjunarodno pravo koje su zgazili otimajuci Kosovo od Srbije i proglasivsi na teritoriji Srbije drzavu Kosovo. Zasto osudjujete Putina i Rusiju.?Naucili ste ga vi evropljani ,vi iz Nato pakta kako se radi otima ,ubija. Dali ste zlocinacke lekcije svojim ubijanjem po Srbiji.

  • PIXY

    25. februar 2022 | 10:30

    Mi vas razumemo ali vi nas niste

  • Marina

    25. februar 2022 | 10:42

    Niko ne govori koliko ima mrtvih?????

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA