Centar Otave blokiran, uhapšeno 170 osoba: Kanadska policija silom na demonstrante

 
 ≫ 
  • 8

Neki od juče uhapšenih nosili su pancire, a u torbama i vozilima imali su dimne bombe i druga priotehnicka sredstava

Kanadska policija razbila je stakla na napuštenim vozilima u centru prestonice kako bi demonstrante odvukla sa puta, a gradski radnici čistili su smeće na ulicama Otave, koja je bila paralisana parkiranjem vozila i logorovanjem na ulicama više od tri nedelje, u znak protesta protiv mera ograničenja uvedenih protiv korona virusa.

Kako se navodi, policija je uhapsila 170 osoba i odvukla 53 vozila, otkako je u petak ujutru počela da nasilno razbija protest onih koji se nisu slagali sa politikom premijera Džastina Trudoa.

Policija je juče upotrebila biber sprej i šok bombe kako bi isterala uporne demonstrante koji su ostali, očistivši većinu prostora ispred parlamenta i pored kancelarije premijera.

Grupice ukopanih, najupornijih demonstranata i dalje su, međutim, ostale. Oni su, prethodnih nedelja, imali veliku podršku običnih građana Kanade, a Konvoji slobode kopirani su i u drugim gradovima sveta.

Vlada je prethodno zamrzla privatne račune i oduzela privatna vozila kamiondžija, kako bi ugušila protest.

Kako podseća britanska agencija, demonstranti su prvobitno želeli da se ukine obavezna vakcinacija za vozače kamiona, koji ionako sve vreme provode sami u svojoj kabini, ali se blokada pretvorila u demonstracije protiv kovid mera, Trudoa i vlade.

Video: Ima povređenih, na ulici se ukazuje pomoć: Haos u Parizu, policija bacila suzavac na protestante

(Telegraf.rs)

Video: U Beogradu se orio Evrovizijski hit: Publika u Domu omladine horski pevala "Rim tim tagi dim"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Super Brundo

    20. februar 2022 | 20:57

    Ah taj demokratski Zapad gde nisi zdrav ako nisi vakcinisan i gde si zdrav samo onoliko koliko traje doza vakcine.Kanada je Australija 2.0.

  • Iwan

    20. februar 2022 | 22:23

    Jedino svetlo na kraju tunela.

  • da to je ta demokratija

    20. februar 2022 | 21:16

    pola naših smatra sebe tom istom elitom i sluša isti MSM koji pljuje po srbima kao uvek dežurnim krivcima za sva dešavanja po balkanu. Ti isti nisu bili nikad na studentskim protestima u srbiji. Kakve laži prosipaju, kakve bombe i kakvi bakrači nađeni!? Isti scenario kao sa Slobom. Ovo je odlično da pokažu pravo "demokratsko" lice koje postoji zadnjih 20 godina.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA