Ukrajina zatražila sednicu Saveta bezbednosti UN povodom rezolucije ruske Dume

 
 ≫ 
  • 6

Tenzije između Kijeva i Moskve rastu nakon što je poslednjih nedelja koncentrisano više od 100.000 ruskih vojnika blizu ukrajinskih granica

Ukrajina je zvanično zatražila od Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija da razmotri rezoluciju ruskog parlamenta o priznanju samoproglašenih separatističkih republika na istoku Ukrajine, izjavio je danas ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba.

Rezolucija ruskog parlamenta podriva napore da se okonča rat na istoku Ukrajine, poručio je Kuleba i dodao da Ukrajina traži raspravu u Savetu bezbednosti za četvrtak, javlja Rojters, a prenosi Tanjug.

Tenzije između Kijeva i Moskve rastu nakon što je poslednjih nedelja koncentrisano više od 100.000 ruskih vojnika blizu ukrajinskih granica, iako Rusija poriče da planira da napadne Ukrajinu, navodi britanska agencija.

Video: Danilov: Proglašeno vanredno stanje u Ukrajini

(Telegraf.rs)

Video: Spektakl na nebu, veličanstveni defile i poslednja reč vojne tehnike u Batajnici

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Iggy

    16. februar 2022 | 21:51

    A rezolucija 1244 ???

  • Posmatrac

    16. februar 2022 | 22:44

    Kakav Savet bezbednosti, kakve UN? Zar amerikanci nisu bombardovali Srbe bez odobrenja gore navedenih. Da li se protiv njih povela rasprava i da li su odgovarali? Nisu. Otvorili su pandorinu kutiju, UN i Savetu bezbednosti, koji nisu reagovali, srusili su ugled i moc. To je velika steta sto su prosli nekaznjeno, tako da su otvorili put drugima da .mogu da rade sta hoce, ne pitajuci one koji nisu znali da zastite svoju moc i ugled. Da su na vreme reagovali najvec vecina zemalja sveta bi stali uz njih.

  • Перагеније

    16. februar 2022 | 22:34

    Кмее,кмее... Мој тата је јачи од твог тате...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA