Devojčici dve godine nije bilo traga: Pronašli je u tajnoj sobi ispod stepeništa u dedinoj kući

 
 ≫ 
  • 3

Pejzli Šoltis oteli su njeni roditelji 2019. godine, kada je imala 4 godine, a nakon što su izgubili starateljstvo nad njom

Šestogodišnja devojčica pronađena je skrivena u tajnoj sobi ispod stepeništa više od dve godine nakon što je oteta.

Pejzli Šoltis oteli su njeni roditelji 2019. godine, kada je imala 4 godine, a nakon što su izgubili starateljstvo nad njom.

Devojčici se gubi trag otkako je nestala iz kuće svog zakonskog staratelja u Njujorku, zajedno sa svojim roditeljima koji su je skrivali od policije.

Istražitelji su u to vreme sumnjali na biološke roditelje devojčice, Kimberli Kuper (33) i Kirka Šoltisa mlađeg (32), a ovog ponedeljka policija je dobila dojavu da je ona sa parom.

Policija je pretražila posed i razgovarala sa stanarima, Kirkom Šoltisom mlađim i njegovim ocem Šoltisom starijim (57), piše Mirror.

Prema navodima policije, Šoltis mlađi je rekao da nije znao gde se nalazi njegova ćerka Pejzli.

Međutim, tokom pretresa detektiv Erik Tile je "primetio nešto na stepeništu koje vodi iz zadnjeg dela kuće u podrum što je privuklo njegovu pažnju", navodi se u saopštenju objavljenom u utorak.

Uperio je baterijsku lampu u stepenište i tada su detektivi ugledali par malih nogu.

Policajci su uklonili nekoliko stepenika i otkrili da su dete i majka Kimberli Kuper sakriveni u improvizovanoj sobi skrivenoj iza stepenica.

- Dete se nalazilo skriveno u improvizovanoj prostoriji, ispod zatvorenog stepeništa koje vodi u podrum kuće - navodi se u saopštenju policije.

- Kada su uklonili daske za stepenice, dete i otmičarka Kimberli Kuper pronađeni su kako se kriju u mračnom i mokrom ograđenom prostoru.

Policija je dete odvela u sedište policijske uprave gde su je pregledali lekari i vratili njenom zakonskom staratelju.

Kuper, Šultis i njegov otac Kirk Šultis stariji uhapšeni su i optuženi za krivično delo mešanje u starateljstvo i ugrožavanje dobrobiti deteta.

Video: Da nije bilo hrabre devojke, jedna devojčica bi danas bila prodata: Otmica koja je imala srećan kraj

(Telegraf.rs)

Video: Baka Mirjana Petrović iz Cikota u 99. godini igra, peva i radi sve fizičke poslove

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marina

    16. februar 2022 | 18:29

    I detetu nista ne fali.... a majka je u stanju sve da uradi za svoje dete samo da ih ne odvoje. Gde će vam duša majko mila! Sad ćete je opet ubiti u pojam sa odvajanjem od majke.

  • Srkimaja

    16. februar 2022 | 17:56

    Zakonski roditelj????? Kakav zakon moze da mi uzme moje djete moju krv, a ovi roditelji su pokazali da zasluzuju roditeljstvo cim su bili spremni na sve ovo da bi bili sa djetetom....

  • Dex

    16. februar 2022 | 16:03

    Izgleda da dete zeli kod svojih roditelja. Pravda i pravo!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA