Stravične poplave pogodile Brazil: Najmanje 18 ljudi stradalo, bujica nemilosrdno nosi sve pred sobom

 
 ≫ 
  • 0

Kiša je prestala na pogođenom području, ali prema podacima gradskih vlasti prognoza je da će u sledećih nekoliko sati ponovo padati "lagana do umereno jaka kiša"

Najmanje 18 osoba poginulo je u poplavama i klizištima uzrokovanim jakim kišama u brazilskom gradu Petropolisu, 70-ak kilometara severno od Rio de Žaneira, potvrdili su iz vatrogasne službe brazilske savezne države Rio de Žaneiro.

Za samo šest sati u Petropolisu je palo 260 milimetara kiše, što je više od proseka za čitav mesec, pa je proglašeno vanredno stanje, a guverner države Klaudio Kastro otputovao je na pogođeno područje kako bi iskazao svoju podršku stradalom stanovništvu.

Na jednom od snimaka vidi se kako bujica nemilosrdno i velikom brzinom nosi drveće, pa čak i automobil.

Predsednik Žair Bolsonaro, koji se nalazi u zvaničnoj poseti Rusiji, putem Tvitera je zatražio od svojih minstara "hitnu pomoć žrtvama".

Kiša je prestala na pogođenom području, ali prema podacima gradskih vlasti prognoza je da će u sledećih nekoliko sati ponovo padati "lagana do umereno jaka kiša".

Video: Sve zbog jednog selfija: Malo je falilo da nastrada u poplavama

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA