Održana sednica Saveta za nacionalnu bezbednost Ukrajine: Tema su bile 3 važne tačke

 
 
 ≫ 
  • 2

Glavnokomandijući oružanih snaga postavio je cilj da jedinice teritorijalne odbrane imaju dva miliona pripadnika

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski predsedavao je danas sednicom Saveta za nacionalu bezbednost i odbranu, koja je održana u Hrakovu. Na sastanku su razgovarali o formiranju jedinica teritorijalne odbrane, uvođenju sankcija određenim kompanijama i strategiji pomorske bezbednosti, saopštio je kabinet predsednika. 

Na ovom sastanaku koji je imao oznaku "poverljivo", razmatrano je očuvanje nacionalne bezbednosti od unutrašnjih i spoljnih pretnji. Prisutni su imali prilike da saslušaju izveštaje obaveštajnih službi, vojnih formacija i graničnih službi.

Komanda mornarice izvestila je najviši vrh o rizicima zbog namera Rusije da blokira Crno i Azovsko more pod izgovorom izvođenja vojnih vežbi, saopšteno je.

- Na sednici Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu izložen je i izveštaj o međunarodnoj vojnoj pomoći koju je Ukrajina dobila od 2014. godine, a nedavno je u Ukrajinu zahvaljujući partnerima stiglo još 25 aviona - piše u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da je na inicijativu predsednika doneta protokolarna odluka o potrebi preuzimanja mera za sprovođenje Zakona o osnovama nacionalnog otpora u što kraćem roku.

Glavnokomandijući oružanih snaga postavio je cilj da jedinice teritorijalne odbrane imaju dva miliona pripadnika.

Na sednici je odlučeno i da Ukrajina pošalje osoblje koji će učestvovati u misiji NATO-a u Iraku.

- Tamo ćemo poslati mali kontigent osoblja koje neće učestvovati u vojnim aktivnostima - rekao je sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu.

Danas je razmatrana i izmena i primena specijalnih sankcija određenim kompanijama. Među njima je i građevinska kompanija "Liberton star" koja je već pod sankcijama, ali je nedavno promenila predstavničko mesto iz Odese u Kijev. Osim ovoj, saknkcije na pet godina uvedene su još nekim kompanijama.

U ime predsednika, sednice Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu nastaviće da se održavaju u različitim regionima širom Ukrajine, zbog lakšeg i bržeg rešavanja pitanja koja su u interesu tih regiona.

Video: Američki vojni konvoj stigao u Rumuniju: Trupe i naoružanje stižu na granicu sa Ukrajinom

(Telegraf.rs)

Video: Milena Radulović: U "Ožiljku" prvi put igram glavnu žensku ulogu u seriji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JACA ♎

    12. februar 2022 | 08:56

    Naivčine nerazumne.. samo verujte Zapadu dok vas skroz ne uništi i opljačka.. SAD ne mari za interese Ukrajine, oni su im instrument za borbu protiv Rusije.

  • Pamte

    12. februar 2022 | 14:01

    Pa znaju onii kako su ziveli pod rusima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA